Obavijesti

Inovacije na polju potrošačke elektronike 2016.

Inovacije na polju potrošačke elektronike 2016.
2

Kraj prosinca vrijeme je za pogled u budućnost te najavu što nam sve donosi sljedeća godina na području potrošačke elektronike i srodnih tehnikalija

Zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu na tržištima koja su mala te nisu kupovno jaka poput onih zapadne Evrope, zamolili smo da nam više o nadolazećim trendovima kaže predsjednik uprave K i K elektronike Dimitar Mirchev. K i K elektronika vlasnik je branda Technomarket koji uspješno posluje u 5 zemalja, a radi se o najvećem maloprodajnom lancu kućanskih uređaja, bijele tehnike i potrošačke elektronike u regiji.

 - Sljedeća će godina u svakom pogledu biti vrlo zanimljiva i izazovna. Prosječni kupac već je shvatio da mu je vrlo teško pratiti sve inovacije koje se pojavljuju na tržištu, stoga će se više orijentirati na one koje mu život čine jednostavnijim i kvalitetnijim. U prvom redu, radi se o sve većem povezivanju mobitela s kućanskim i ostalim uređajima. Korisnici, također, sve više traže konkretna rješenja za svoje potrebe, što uključuje ne samo pronalazak odgovarajućeg uređaja nego i  uz njega pripadajuće usluge, odnosno sadržaja.

Promjene u percepciji kupaca, pratit će i promjene u konceptima trgovine

-Tako je. Iako je 2016. godina tek pred nama, mi smo u Technomarketu već shvatili da svojim kupcima trebamo ponuditi potpuno drugačiji pristup. Početkom ovog mjeseca, zahvaljujući suradnji s Total TV-om, prvi smo u Hrvatskoj omogućili kupcima da u našim trgovinama pronađu uređaj koji im najbolje odgovara (u ovom slučaju televizor), na njemu vide sadržaj identičan onome u njihovom domu te odmah ugovore uslugu. Kako se radi o akciji dvaju ravnopravnih partnera kupac osim kompletne informacije dobija i dodatni dvostruki benefit, trenutno je to od Total TV-a 6 mjeseci besplatne televizije, a od Technomarketa poklon bon u vrijednosti od 200 kn. Naravno, ovakvih će akcija u 2016. biti još i više.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Na ovaj način mjesto prodaje poprima potpuno novu ulogu...

-Kao što sam na početku i spomenuo, kupci su sve više u potrazi za rješenjem, što danas više ne znači samo izbor uređaja. Dobro su informirani zahvaljujući internetu, stoga prodavači moraju biti vrhunski stručnjaci kako bi mogli odgovoriti na sva pitanja te ponuditi najbolje iz široke ponude. Umjesto u oglašavanje, mi ćemo, stoga, usmjeriti svoj fokus prema ulaganju u naše zaposlenike, u prvom redu u naše prodavače. Time su svi na dobitku; i kupac, i zaposlenik te mi kao tvrtka. Ovo je sigurno jedan od najvažnijih trendova koji će nam donijeti 2016. godina stoga sam neizmjerno ponosan što smo ga već sada prepoznali.

A više o inovativnoj suradnji Technomarketa i Total TV-a rekao nam je Krešimir Lovreček direktor Total TV-a:

-Kao regionalni operator broj 1 koji uvijek osluškuje potrebe svojih korisnika, Total TV  je prvi na tržištu ponudio mogućnost uvida, isprobavanja, odabira i ugovaranja svojih usluga  prije nego što ih kupac dobije u svom domu ili uredu čime smo učinili novi korak prema još transparentnijem poslovanju. Na ovaj način sve Total TV usluge poprimile su sasvim novu dimenziju budući da kupce  na Technomarket prodajnim mjestima očekuje potpuna informacija o svim našim proizvodima, brojne dodatne pogodnosti u obliku specijalnih popusta, besplatnih programa i poklon bonova, ali i konkretno iskustvo Total TV televizije na odabranom prijemniku. Ovo posljednje je vrlo važno s obzirom da su kvaliteta i pouzdanost naše glavne značajke zbog kojih nas je odabralo više od 500 000 kućanstava i poslovnih objekata. Total TV televizija je dostupna u svim krajevima Hrvatske uz digitalnu kvalitetu slike te visoku definiciju (HD) na mnogim programima, a cjelokupnu telekomunikacijsku ponudu upotpunjuje vrhunska usluga brzog širokopojasnog Interneta te fiksne telefonije. 

U procesu ste besplatne zamjene uređaja svojim korisnicima, o čemu se radi?

U vrlo dinamičnom okruženju telekomunikacija, Total TV omogućuje svojim korisnicima brz i jednostavan prelazak na 100% HD sadržaj. Započeti proces besplatne zamjene standardnih (SD) u prijemnike visoke rezolucije (HD) trajati će do prvog kvartala 2016. godine. S uređajima nove generacije svi korisnici Total TV-a imat će mogućnost uživati u slici visoke kvalitete uz još veći broj HD kanala. Drago nam je što je Eutelsat TV Awards na ovogodišnjem natjecanju prepoznao našu predanost unapređivanju kvalitete i korisničkog iskustva te da je  nezavisni žiri, sačinjen od medijskih stručnjaka, ovu prestižnu internacionalnu nagradu dodijelio Total TV-u. Preostale dvije nagrade dodjeljene su također velikim kućama, Discovery-ju i Vatican CTV-u. Naravno, ugođaj praćenja HD programa ovisi o TV prijemniku, tako da je ova suradnja s Technomarketom logični nastavak poboljšanja TOTAL TV usluga našim korisnicima.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'
'ONA JE CENTRALNA FIGURA'

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'

U vezi smo. Dogodilo se prije dovoljno dugo vremena, ali ne želim ići u detalje, rekla nam je pjevačica i voditeljica

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer