Obavijesti

Iscjelitelja vole i Ornela Vištica i Davor Gobac

Iscjelitelja vole i Ornela Vištica i Davor Gobac
15

Priča o Evropljaninu koji u 11. stoljeću odlazi u Perziju kako bi postao najbolji liječnik svoga vremena, Iscjelitelj Noaha Gordona, krenula je u velikom stilu u osvajanje kino publike.

Mnogobrojni poznati okupljeni na sinoćnjoj svečanoj premijeri u CineStaru Zagreb potvrdili su da su da je ekranizacija Iscjelitelja  film koji su s nestrpljenjem dočekali doslovno svi: od liječnika do glumaca i okorjelih rockera. Među uzvanicima tako se na Iscjelitelju moglo vidjeti poznatog psihijatra dr. Milana Košutu, glumce Ornelu Višticu i Filipa Juričića, voditelje Editu Misirić i Dorijana Klarića, kao i članove Psihomodo popa koje se zaista rijetko susreće na ovakvim događanjima, pogotovo u punom sastavu.

No sve je ipak najviše iznenadila Ksenija Pajić koja je jučerašnju premijeru iskoristila za predstavljanje nove boje kose. Popularna je glumica, naime, nakon 25 godina postala ponovo brineta.

Na Iscjelitelju su se opušteno družili i predsjednik Uprave RTL-a Hrvatska Johannes Züll te predsjednik Uprave Blitza i član Uprave Bitz– CineStara Hrvoje Krstulović.

U Iscjelitelju 11-godišnji Rob Cole ostaje siroče bez krova nad glavom u engleskom rudarskom gradiću nakon što mu majka umre od nepoznate bolesti. Dječak se zaklinje postati liječnik i pobijediti i samu Smrt, te putuje u Isfahan u Perziji kako bi učio o medicini od velikog Ibn Sine. Unatoč nebrojenim poteškoćama i izazovima on se žrtvuje i nastavlja boriti kako bi postigao svoj cilj. Njegovo traganje za znanjem dovest će ga do pronalaska pravog prijateljstva i ljubavi…

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U ranom srednjem vijeku medicinsko znanje drevnog doba u Europi je bilo izgubljeno. Nisu postojali liječnici ni bolnice, već samo brijači-kirurzi. Pioniri liječenja koji su iscjeljivali i podučavali druge tom umijeću živjeli su u Perziji u 11. i 12. Stoljeću, a jedan od njih bio je legendarni liječnik, znanstvenik i filozof Ibn Sina. Kako bi učio od „najvećeg majstora iscjelitelja“ mladi Rob Cole kreće iz srednjevjekovne Engleske u daleki Isfahan.

Glavnu ulogu iscjelitelja Roba Colea u filmu ima mladi engleski glumac Tom Payne, a Emma Rigby preuzela je ulogu Rebecce, njegove ljubavi. Dobitnik Oskara Ben Kingsley glumi Ibn Sinu, poznatog liječnika, Stellan Skarsgård prvog iscjeliteljevog mentora, a Olivier Martinez utjelovio je šaha Ala ad-Daula. Film je režirao Philipp Stoelzl.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'
REALITY SUPRUŽNICI

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'

Tamara i Filip iz showa 'Brak na prvu' tvrde da su se između njih rodile samo prijateljske emocije

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer