Obavijesti

News

Komentari 126

"HDZ je poništio sve što smo napravili u reviziji pretvorbe"

"HDZ je poništio sve što smo napravili u reviziji pretvorbe"
8

Željko Jovanović je rekao kako se u tri godine koliko je SDP bio na vlasti pokazalo da je 95 posto pretvorbi bilo nezakonito, no da je sav njihov posao HDZ poništio

VIDEO

Željko Jovanović (SDP) rekao je u drugoj emisiji "Izbori 2011: Kome vjerujete?" kako borba protiv korupcije treba početi s prevencijom. Korupciju je usporedio s malarijom te rekao kako se mora isušiti močvara, tj. da se mora isušiti crnofondovska politika. O borbi protiv korupcije rekao je i kako se u tri godine koliko je SDP bio na vlasti, pokazalo da je 95 posto pretvorbi bilo nezakonito i sve što su tada učinili, kaže, HDZ je poništio.

Prema rezultatima na kraju emisije Jovanović je osvojio 63 posto glasova u anketi 24sata i bio najuvjerljiviji političar. O rezultatima ankete koja ostaje otvorena, u petak će u emisiji 24sata TV raspravljati analitičari i novinari.

Jovanović je rekao i kako borba protiv korupcije, na način na koji se sada vodi, neće iskorijeniti korupciju. Marijan Hanžeković (HSLS) dodao je kako bivši premijer Ivo Sanader trenutno izuzetno šteti HDZ-u, ali da nije sretan pritvorom, jer, kaže, pravosuđa koja su sigurna u sebe pritvor ne pretvaraju u kaznu. Govoreći o crnim fondovima, Hanžeković je rekao kako se boji da se boji da nisu postojali samo u HDZ-u. 

Ministar Dražen Bošnjaković, pak, kaže da je dobro poznavao Branku Pavošević, ali da mu nikada nije spomenula crne fondove. Bošnjaković nije znao ni kolikim se novcem trenutno raspolaže u izbornoj kampanji. Isto nije znao ni Željko Jovanović. 

- Oko 600.000 kuna smo prikupili dosad za središnjicu stranke, a po izbornim jedinicama mislim da niti jedna nije prešla 250.000 kuna - rekao je Marijan Hanžeković.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 126
VIDEO

Nova runda saharskog pijeska stiže nad Hrvatsku:  Nebo će se zamutiti, evo kad se očekuje...
VELIKA PROGNOZA ZA VIKEND

Nova runda saharskog pijeska stiže nad Hrvatsku: Nebo će se zamutiti, evo kad se očekuje...

Zbog saharskog pijeska u višim slojevima atmosfere nebo će biti mutno žućkaste boje. Do sredine idućeg tjedna promjenljivo, red kiše. red sunca...

FOTO Pogledajte luksuznu vilu novog ministra turizma. Zaradio 59.000 eura od iznajmljivanja
ODSJEDNI KOD MINISTRA

FOTO Pogledajte luksuznu vilu novog ministra turizma. Zaradio 59.000 eura od iznajmljivanja

Prema podacima iz imovinske kartice koju je zadnji put mijenjao u veljači ove godine, ministar godišnje od najma ove vile zaradi 59.000 eura. Vila je već bukirana za cijelu sezonu sve do početka listopada
DOZNAJEMO Beba koju su našli u Zaprešiću ide u Nazorovu. Ravnateljica: Jučer su nas zvali
MALI IVAN JOŠ JE U BOLNICI

DOZNAJEMO Beba koju su našli u Zaprešiću ide u Nazorovu. Ravnateljica: Jučer su nas zvali

Dijete se i dalje nalazi u bolnici, a nakon otpusta iz bolnice, djetetu se priznaje usluga smještaja u adekvatnu udomiteljsku obitelj ili ustanovu socijalne skrbi - odgovorili su za 24sata iz Hrvatskog zavoda za socijalni rad.