Obavijesti

Junior

Komentari 0

Agame su miroljubive prema ljudima, a jedu i meso i biljke

Agame su miroljubive prema ljudima, a jedu i meso i biljke
3

Ovaj gušter može narasti i do 90 centimetara, uglavnom je jako miroljubiva, ali kad se osjeti ugrožena, može postati agresivna te srčano mahati glavom

VIDEO

Agame su egzotične životinje iz porodice guštera, poznate kao jako pametne. Osim što prepoznaju vlasnika, one se i odazivaju na ime. Prilično su miroljubive i prijateljski nastrojene, a opasne su jedino kad im je ugrožena sigurnost. 

Kad su uzrujane i prestrašene, to pokazuju brzim i žestokim odmahivanjem glavom. S druge strane, kad im je lijepo, pokreti glavom budu im vrlo nježni. U pravilu ih je, kao takve dobrice, lako pripitomiti. Dovoljno im je nešto ljubavi i pažnje te prikladno uređen terarij u kojem će živjeti. Najbolji je stakleni veličine 90x45x45 centimetara. 

U njemu trebaju biti posudice s vodom koje, osim što vlaže prostor, daju agami mjesto u kojem se može i bućkati, što vrlo rado čini. I temperatura u terariju mora biti primjerena, s dovoljno svjetla da se hladnokrvna životinjica može sunčati. Isto tako, unatoč nekima koji kažu da se to radije ne radi, agamu je zapravo dobro povremeno pustiti da prošeće i protegne se izvan terarija. 
Sklone su debljanju pa im malo trčkaranja u kući ili stanu pomaže da ostanu fit. Samo treba paziti da ih se ne nagazi. 

Također, dobro joj je nabaviti društvo. Agame vole samoću, ali se i na frenda lako mogu naviknuti i poigrati se te si skratiti vrijeme samovanja u terariju.

Agama je vrsta guštera koja potječe iz Australije. Poznata je kao inteligentna i živahna životinjica koja je prijateljski nastrojena prema ljudima. Može narasti i do 90 centimetara, uglavnom je jako miroljubiva, ali kad se osjeti ugrožena, može postati agresivna te srčano mahati glavom. Time pokazuje strah ali i upozorava da će se braniti.

 Agame su svejedi, pa tako uz voće i povrće jedu i žive crve, žohare i cvrčke. Meso im više paše dok su mlađe, a što su starije, više postaju biljojedi. Vole zelenu salatu, a štete im avokado i krijesnice.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude
VELIKI INTERVJU

Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude

Od početka simptoma pa do dijagnoze prolazi previše vremena, tražimo uvođenje novih pretraga koje mogu spasiti živote, kaže akademik Miličić

Stručnjaci otkrivaju: Može li brak preživjeti bez seksa?
VELIKA ANALIZA

Stručnjaci otkrivaju: Može li brak preživjeti bez seksa?

Brakovi bez seksa, iako se o njima rijetko otvoreno razgovara, češći su nego što biste očekivali. To je kada bračni par ima odnose manje od 10 puta u godini
Uklete kuće po Hrvatskoj i svijetu: Rijetki im se usude prići
SAMO ZA NAJHRABRIJE

Uklete kuće po Hrvatskoj i svijetu: Rijetki im se usude prići

Moji roditelji su čuli bebu koja plače, a svi smo slušali korake po stubama. Znali smo vidjeti kako se kvaka na vratima spavaće sobe miče gore dolje, ispričao je Britanac koji je živio u ukletoj kući