Obavijesti

Junior

Komentari 2

Bajadera, Vegeta i čokolada s rižom su hrvatski proizvodi

Bajadera, Vegeta i čokolada s rižom su hrvatski proizvodi
3

Sigurni smo da vaše mame, a i tate, kada kuhaju koriste začin koji se zove Vegeta. To je jedan od najpoznatijih začina na svijetu, a nastao je u Hrvatskoj

VIDEO

Sigurni smo da vaše mame, a i tate, kada kuhaju koriste začin koji se zove Vegeta. To je jedan od najpoznatijih začina na svijetu, a nastao je u Hrvatskoj. 

Vegeta je rođena 1959. godine, a za njezin izum zaslužna je profesorica Zlata Bartl. Ona je radila za tvrtku iz Koprivnice koja se zove Podravka i koja i danas proizvodi Vegetu. U prve dvije godine proizvedeno je 16 tona Vegete, a prve strane zemlje u koje su je izvezli bile su Mađarska i Rusija. Iako se na početku zvala Vegeta 40, od 1971. godine zove se samo Vegeta. 

Vegeta je mješavina raznih začina i povrća, a danas je poznata u cijelom svijetu. Osim soli njezini sastojci su i sušeno povrće, među kojim su mrkva, celer, luk i peršin. 

Bajdera je izvorni hrvatski proizvod

Sigurno svi volite grickati bajaderu. Popularni proizvod tvornice čokolade Kraš prodaje se više od 50 godina. Jedna je od najpopularnijih Kraševih slastica, a ima i oznaku Izvorno hrvatsko. 

Bajadera je pralina od nugata, a obogaćena je bademom, lješnjacima ili orasima. Ima specifičan i prepoznatljiv okus. Rijetki su oni koji se ne vole zasladiti ovom slasticom. Poznata je diljem svijeta. 

Mikado je prva čokolada s rižom na svijetu

Ako se volite zasladiti i čokoladom s rižom sigurno ste nekad jeli Mikado. Proizvodi ju hrvatska tvrtka Zvečevo i to je prva čokolada s rižom na svijetu. Proizvodi se još od 1964. godine i za mnoge je najbolja čokolada s rižom. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin
Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode