Obavijesti

Junior

Komentari 0

Beba s neba: Rodio se u helikopteru koji je žurio u Split

Beba s neba: Rodio se u helikopteru koji je žurio u Split
4

Iznad Hvara provirila je glavica. Dječak je žurio na ovaj svijet, ispričali su liječnik, medicinski tehničari te vojnici koji su trudnicu s Korčule vozili na porođaj u Split

VIDEO

Iznad Hvara provirila je glavica. Dječak je žurio na ovaj svijet, ispričali su liječnik, medicinski tehničari te vojnici koji su u noći na pretprošli petak trudnicu s Korčule vozili na porođaj u Split.

Nisu stigli do Splita, a kamoli do bolnice. Ivana Foretić (36) iz Žrnova na Korčuli svog je trećeg sina Franka rodila iznad Bračkoga kanala. Rodio se u 4.30 sati. Zaplakao je i odmah se pomokrio po medicinskom tehničaru, koji je tijekom porođaja umirivao mamu Ivanu. Umotali su ga u posebnu foliju kako bi ga utoplili. Pupčanu vrpcu nisu prerezali u helikopteru nego u splitskoj bolnici. 

Minutu nakon poroda helikopter se spustio u Split

Minutu nakon što je mališan došao na svijet helikopter se spustio u Split. Liječnici su izmjerili dječaka - težak je 4100 grama i zdrava je beba. Ponosni otac tek je sljedeće jutro doznao detalje porođaja. Ženini trudovi su ga prilično zbunili.

- Došao sam doma oko 23 sata. Žena je rekla da osjeća lagane trudove. Odgađala je odlazak na Hitnu jer je mislila da su trudovi lažni. Termin je bio 9. rujna - priča Ivanin suprug Vedran. 

No, sve je očiglednije bilo da se njihovu sinu prilično žuri. Foretićevi su požurili u Hitnu. Ivanin ginekolog zaključio je da bi trebalo pozvati MORH-ov helikopter. 

- Dok smo čekali, žena je rekla da bi tiskala, ali rekao sam joj: ‘Nemoj dok ne dođe helikopter’ - govori Vedran, koji se toliko zbunio da nije sa suprugom otputovao prema splitskoj bolnici.

Nije imao pojma da mu se sin rodio u zraku

- Trebao sam zakoračiti i ući u helikopter, ali nisam se snašao od uzbuđenja. Medicinska sestra pitala me zašto nisam ušao, ali ja jednostavno nisam znao smijem li i koga ću pitati. Cijelu noć nisam spavao. Ujutro sam u 7 sati nazvao rodilište. Medicinska sestra rekla mi je da sam dobio zdravog sinčića - govori Vedran. Dotad nije imao pojma da mu se sin rodio u zraku.

- Medicinska sestra iznenadila me rekavši da se mali rodio u helikopteru - ispričao je ushićeni Vedran, koji ni sam ne zna koje će mjesto rođenja upisati za svog trećeg sina. Dva starija sina, Nikola (13) i Ivan (6), vesele se novom braci. Zbog najmlađeg potomka Franka presretna je i prabaka Vojka Skokandić.

- Imam četvero unučadi i desetero praunučadi. Imat ćemo puno malih rođendana i svaki će praunuk dobiti poklon - rekla je presretna Vojka.

Doktor koji je porodio Franka nikad prije nije porađao djecu

- Htjeli smo usporiti trudove. Umirivali smo majku i dali joj sredstva za opuštanje mišića. Nije puno pomoglo. Dok smo letjeli iznad Hvara, pojavila se bebina glavica, priča liječnik Nikica Tole. On je liječnik koji radi u Hitnoj pomoći te je presretan što je uspio poroditi zdravog dječaka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'
VELIKI INTERVJU

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'

Naš najbolji neurokirurg, prof.dr. Josip Paladino iza sebe ima 46 godina rada u struci, i nema namjeru stati. Iako stručnjak za mozak, njega kroz život vodi srce, kaže nam

Veliki tjedni horoskop: Vagama se ne sviđa situacija na poslu, a Ribe će se zbližiti s partnerom
od 5. do 11. 5.

Veliki tjedni horoskop: Vagama se ne sviđa situacija na poslu, a Ribe će se zbližiti s partnerom

Blizanci će upotrijebiti pravu riječ u pravo vrijeme i odškrinuti vrata suradnji. Mnoštvo korisnih informacija bit će vam dostupnije nego inače, a vaša kreativnost i snalažljivost bit će istaknuti
Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?
SVE ŠTO TREBATE ZNATI

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?

U finale Eurosonga prolazi 10 najboljih pjesama iz prvog polufinala, i 10 iz drugog. Uz njih, u finalu se natječu i 'Big 5' zemlje, kao i zemlja domaćin