Obavijesti

Junior

Komentari 1

Psi dobili medalju za hrabrost jer su spasili svoje vlasnike

Psi dobili medalju za hrabrost jer su spasili svoje vlasnike
1

Purina već 45 godina dodjeljuje nagradu za hrabre životinje. Ove godine dobila su ju četiri psa koji su pomogli svojim vlasnicima i spasili im život

VIDEO

Četiri psa dobila su u nedjelju medalje zbog svoje hrabrosti kojom su pomogli svojim vlasnicima.

Već 45 godina Purina, proizvođač pseće hrane, dodjeljuje ovu nagradu u Kanadi. Do sada su ju dobila 132 psa, 26 mačaka i jedan konj.

- Nastojanja naših pobjednika da spase i zaštite ljude od zla, bilo ono u obliku divlje životinje, požara, kriminala ili bolesti, pokazuje kako su životinje povezane s ljudima i da su spremne na rizik da zaštite svoje vlasnike, kazala je izvršna direktorica u Purini, Mary Sieminesz. 

Ove godine nagradu su dobili njemački ovčar Teak, Bella, bernski planinski pas, Snickers mješanac border collija i Vicious, također mješanac border collija i labradora.

Pljačkaš teško ranio psa

Teak, bivši policijski pas, teško je ranjen dok je svladavao naoružanog pljačkaša. Pljačkaš je nekoliko puta nožem ubo Teaka u vrat. Pas je imao dvije operacije na grlu. Srećom, oporavio se, a pljačkaš je u zatvoru.

Bella izvukla gazdu iz požara

Bella je svog ozlijeđenog vlasnika Chrisa Larocquea izvukla iz požara. Chrisa je bolio gležanj, pa je pao dok je pokušavao pobjeći iz zapaljene kuće. U padu je udario glavom, majica mu se zapalila i u panici je pozvao Bellu koja ga je izvukla iz kuće.

- Bez njene predanosti, snage i hrabrosti, umro bih u tom požaru koji mi je uništio kuću, kazao je Chris. 

Doveo pomoć bolesnom vlasniku

Snickers je pak, svom vlasniku pozvao pomoć. Zbog bolesti pluća, muškarac je pao u nesvijest. Snickers je uspio izaći iz kuće tako što se zabijao u vrata sve dok se nisu otvorila. Sreo je susjedu na prilazu i histerično lajao i skakao. Susjeda je shvatila da nešto nije u redu i pozvala pomoć. 

Otjerao pumu od svoje kuće

Vicious je otjerao pumu koja je režala na njegovog vlasnika. Puma im je došla pred kuću, a Vicious ju je otjerao daleko i tek se onda vratio kući, bez ogrebotine. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Mjesečni horoskop za svibanj: Djevicu čeka ljubav, Lava prekid
ZA SVAKI ZNAK ZODIJAKA

Mjesečni horoskop za svibanj: Djevicu čeka ljubav, Lava prekid

Jake pozicije Venere u Biku i Marsa u Ovnu snažan su poticaj za ostvarenje poslovnih, ali i ljubavnih želja. Donosimo što vas čeka, ocjene mjeseca i najbolje datume

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta
Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...