Amerikanci tradicionalno ove palačinke jedu za doručak. Najčešće s javorovim sirupom, nekim voćem, medom ili čokoladom
Danas kuham: Kako pripremiti američke palačinke?
Ako su vam dosadile obične palačinke, s malom izmjenom napravite ove male i bucmaste. Drugačije su, a jednako ukusne.
Što ti sve treba:
135 grama brašna
1 žilca praška za pecivo
1/2 žilca soli
2 žlice šećera
130 mililitara mlijeka
1 jaje
2 žlice otopljenog maslaca
Priprema:
1. Izmiješati sve suhe sastojke
2. Dodati im jaje, maslac i mlijeko te izmiksati (smjesa mora biti gušća nego za obične palačinke)
3. Na zagrijanu tavu kapnuti malo ulja i stavljati po malo smjese (stane ih i više na tavu jer se ne razlijevaju nego je smjesa na hrpi)
Tajna je izliti više u sredinu da se ne razlije do rubova kao kod klasičnih palačinki.
Javorov sirup je pravi izbor za dodatak
Amerikanci tradicionalno ove palačinke jedu za doručak. Najčešće s javorovim sirupom, nekim voćem, medom ili čokoladom.