Obavijesti

Junior

Komentari 0

Harry Potter: Dječak s munjom na čelu u borbi protiv zla

Harry Potter: Dječak s munjom na čelu u borbi protiv zla
3

Harry Potter rodio se 30. srpnja 1980. godine. Roditelji su mu umrli. S 11 godina otišao je u školu vještičarenja gdje se sprijateljio s Ronom i Hermione

VIDEO

Harry Potter rodio se 30. srpnja 1980. godine. Jedino je dijete Jamesa i Lily Potter koju su umrli. Zbog toga je Harry, kada je imao samo jednu godinu, doselio u dom svojih rođaka Dursleyevih i kod njih proveo idućih 10 godina. 

Harry ima zelene oči na majku i kuštravu crnu kosu na oca. Njegove roditelje ubila je kletva koju je na obitelj bacio Lord Voldemort 31. kolovoza 1981. godine. Nakon kletve, Harryju je na čelu ostao prepoznatljivi ožiljak u obliku munje. Harry je u čarobnjačkom svijetu postao poznat upravo jer je preživio napad zlog Lorda Voldemorta. U napadu je Voldemort izgubio moći, ali ostalo mu je dovoljno snage da se jednog dana vrati kako bi opet došao na vlast. 

Rođaci mu htjeli izbiti magiju iz glave

Kada je ostao bez roditelja Harry se morao preseliti kod svoje tete, mamine sestre Petunije i njezinog muža Vernona. U Kalininom prilazu broj 4 Harry je morao trpjeti svog bratića Dudleya zbog kojeg ga je obitelj zanemarivala. Također, radili su sve da mu iz glave izbiju magiju i deset godina se trudili da nema nikakav doticaj s čarobnjačkim svijetom.

Nije čistokrvni čarobnjak

Inače, Harry nije bio čistokrvni čarobnjak. Bio je miješane krvi jer je njegov otac bio čistokrvni čarobnjak, a mama vještica koja je rođena u nemagičnoj, bezjačkoj obitelji. 

S 11 godina odlazi u školu za čarobnjaštvo

Do 11. rođendana Harry nije znao da je čarobnjak. To mu je otkrio lovočuvar u Hogwartsu, Rubeus Hagrid. Nakon toga započinje Harryjevo školovanje u školi vještičarenja i čarobnjaštva u Hogwartsu. Postao je član doma Gryffindor, a ubrzo su mu najbolji prijatelji postali Ron Weasley i Hermiona Granger. 

Najveći neprijatelj postao mu je dječak Draco Malfoy iz doma Slytherin. 

Već na prvoj godini školovanja Harry je pokazao zavidnu sposobnost letenja i postao član metlobojske ekipe. 

Harry čarolije zna ponoviti kada ih vidi samo jedan put

Inače, Harry je jako pametan mladić koji čarolije zna ponoviti nakon što samo jednom vidi kako se koriste. Jako dobro funkcionira i pod velikim stresom i odličan je letač. Vrlo je moćan čarobnjak. Iako je jako pametan, Harry nije toliko uspješan učenik i često mu nedostaje želja da nauči nove stvari poput čarolija i moći. U školi se oslanja na svoju pametnu prijateljicu Hermione. On je jako odan svojim prijateljima i u opasnim situacijama učinit će sve da ih zaštiti. U slučaju opasnost Harry uvijek preuzima sve na sebe. 

Roditelji mu ostavili mnogo čarobnjačkog novca

Harry je bio jako bogat. Naime, njegovi su mu roditelji u naslijeđe ostavili puno čarobnjačkog novca. Zbog toga je mogao kupiti sve što mu je trebalo za Hogwarts. Za razliku od Harryja, njegov najbolji prijatelj Ron bio je iz mnogobrojne, siromašne obitelji. Zato je nekada bio ljubomoran na Harryja zbog njegovog bogatstva.

Od i Lord Voldemort imali su isto feniksovo pero

Imao je štapić od božikovine dug 12 i pol centimetara koji je imao jedno feniksovo pero. I Lord Voldemort imao je pero od istog feniksa kao Harry. Ljubimac mu je bila snježno bijela sova Hedwiga koju je za rođendan dobio od Hagrida. Od oca je naslijedio plašt nevidljivosti. Harry je imao i super trkaću metlu Nimbus 2000, ali kada se uništila u susretu s Napadačkom vrbom od očevog prijatelja Siriusa Blacka dobio je novu metlu Vatrenu munju. Od Siriusa je dobio i nož koji sve otvara. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno
Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode