Obavijesti

Junior

Komentari 0

Lord Voldemort nije imao šanse protiv dobrog Harryja

Lord Voldemort nije imao šanse protiv dobrog Harryja
3

Rođen je pod imenom Tom Marvolo Riddle. Kada se ispremještaju slova njegova imena i prezimena dobije se 'I am Lord Voldemort' odnosno, 'Ja sam lord Voldemort'

VIDEO

Glavni zločinac u serijalu o Harryju Potteru je čarobnjak koji pod svaku cijenu želi osigurati potpunu kontrolu čarobnjačke zajednice i dostići besmrtnost prakticiranjem crne magije. On je Tom Marvolo Riddle, odnosno Lord Voldemort. 

Rođen je pod imenom Tom Marvolo Riddle. To je ime i koristio do svoje 17. godine kada ga je promijenio u Lord Voldemort. Kada se ispremještaju slova njegova imena i prezimena dobije se 'I am Lord Voldemort' odnosno, 'Ja sam lord Voldemort'.

Njegove ga pristaše smrtonoše zovu Gospodarom Tame, a zbog njihove kletve svi drugi ga zovu 'Onaj-Čije-Se-Ime-Ne-Smije-Izgovoriti ili 'Znate-Već-Tko', kako ih smrtonoše ne bi mogle pronaći.

Djetinjstvo

Tom Riddle rođen je u londonskon sirotištu. Nikad nije plakao, često je plašio drugu djecu i tukao ih, krao im stvari, a jednom je dječaku nakon svađe objesio kunića. 

Dumbledore mu je ponudio mjesto u Hogwartsu, školi vještičarenja i čarobnjaštva, što je on odmah prihvatio.

Hogwarts

Razredbeni je klobuk Toma odmah smjestio u Slytherin. Činio se kao uglađen i tih, bio je pametan i marljiv, nastavnici su ga voljeli, a okupio je i skupinu bliskih prijatelja. 

Njihovih je sedam godina u Hogwartsu obilježio niz tragičnih incidenata, među kojima otvaranje odaje tajni i ubojstvo djevojke, danas poznate kao Plačljiva Myrtle. Za to ubojstvo Riddle je okrivio Rubeusa Hagrida.

Kako je postao Lord Valdemort

Riddle je s najvišim ocjenama položio sve predmete. Nudili u mu poslove u Minitarstvu magije, no on je htio mjesto profesora obrane od mračnih sila. Pošto je bio premlad za tu poziciju, odbili su mu zahtjev, a on je bez traga nestao. Sljedeće što se o njemu čulo bilo je da radi u trgovini crne magije Borgin & Burkes. Nakon što je jedna od njegovih mušterija trgovine pronađena mrtva, a dva njezina dragocjena predmeta su nestala, (medaljon Salazara Slytherina i pehar Helge Hufflepuff), Riddle je nestao. Jedne zime ponovno se pojavio u Hogwartsu kada je već ravnatelj bio Albus Dumbledore. Riddle je tada izgledao potpuno drukčije.  Lice mu je bilo voštano i izobličeno, a oči crvene. 

Ponovno je tražio da ga zaposle kao profesora obrane od mračnih sila. Dumbledore ga je ponovno odbio, a Hogwarts nakon toga nije mogao zadržati nijednog profesora obrane od mračnih ila duže od godine dana. Vjeruje se da je Voldmort bacio kletvu na to radno mjesto. Sljedeće gdje se u knjizi spominje je ubojstvo Lily i Jamesa Pottera, roditelja Harryja Pottera. 

Susret s Harryjem

Voldemort je zapravo kanio ubiti Harryja kako bi postao besmrtan i spriječio svoju smrt jer je Harry bio jedina osoba na svijetu koja ima moć poraziti Gospodara Tame. Ubio mu je oca, a zatim i majku koja je branila Harryja. Upravo njena žrtva, spasila je Harryja. Naime, Voldemort je na Harryja bacio smrtonosnu kletvu Avadu Kedavru. No, zahvaljujući žrtvi Harryjeve majke, počelo je djelovanje drevne magije koja je zaštitila Harryja, a Voldemort mu nije mogao ništa. Umjesto toga, kletva se okrenula protiv Voldemorta. No, budući da je već imao pet snažnih i netaknutih horkruksa, Voldemort nije mogao umrijeti, već je samo izgubio tijelo i pretvorio se u biće koje je jedva ostalo na životu.

No, u tim trenucima na Harryja je prešao dio Voldemortove duše zbog čega je Harry cijeloga života bio povezan s ovim zlikovcem. 

Budući da ni sam Voldemort nije bio svjestan tog fenomena, više je puta na Harryja bacao smrtonosnu kletvu. 'Upalilo' mu je tek na kraju sedme knjige, no budući da je kletvu bacio "Elder Wand"-om, čiji je vlasnik tada bio Harry Potter, štapić nije htio raditi protiv svog gospodara. Umjesto da ubije Harrya, on je samo uništio Voldemortov horkruks koji se nalazio u njegovu tijelu, dok je Harry prošao netknut i neozlijeđen. 

Voldemortova smrt

Kada su svi njegovi horkruksi bili uništeni, on je postao jednako ranjiv kao svaki drugi čovjek. Kobni udarac stigao je kad je provalio u Hogwarts i posljednji put pokušao ubiti Harrya Pottera.

Bacio je kletvu Avada Kedavra no opet je koristio Elder Wand, koji je opet odbio raditi protiv Harryja. U istom trenutku, Harry je bacio čaroliju razoružanja Expelliarmus, koja je uzrokovala odbijanje smrtonosne kletve na Voldemorta, a budući da su u tome trenutku svi njegovi horkruksi bili uništeni, Lord Voldemort je zauvijek pao.

Horkruksi - predmeti u koje crni mag pohranjuje djeliće svoje duše. Dok svi predmeti u kojima su fragmenti duše skriveni nisu uništeni, ta osoba ne može umrijeti. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?
SVE ŠTO TREBATE ZNATI

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?

U finale Eurosonga prolazi 10 najboljih pjesama iz prvog polufinala, i 10 iz drugog. Uz njih, u finalu se natječu i 'Big 5' zemlje, kao i zemlja domaćin
Posjetili smo najveći zabavni park u Europi: 'Vožnje su lude, ali adrenalin te tjera na još'
NEPONOVLJIVO ISKUSTVO

Posjetili smo najveći zabavni park u Europi: 'Vožnje su lude, ali adrenalin te tjera na još'

Otvorenje hrvatskog dijela parka bio je povod da obiđemo spektakularan park u njemačkom Rustu koji dnevno može primiti čak 35.000 ljudi. Najveća atrakcija je Rimčev roller coaster Voltron Nevera