Obavijesti

Junior

Komentari 0

Špinat Popaju daje snagu da obrani svoju voljenu djevojku Olivu

Špinat Popaju daje snagu da obrani svoju voljenu djevojku Olivu
3

Američkom crtaču Elzieju Crisleru Segaru trebao je mornar za samo jedan broj stripa, ali se čitateljima lik toliko svidio da su poželjeli još. Segar im je ispunio želju

VIDEO

Simpatični snagator istetoviranih ruku prvi put se pojavio u komičnom stripu u novinama 17. siječnja 1929. godine. 

Američkom crtaču Elzieju Crisleru Segaru trebao je mornar za samo jedan broj stripa, ali se čitateljima novi lik toliko svidio da su poželjeli još. Segar im je ispunio želju. Popaj je kasnije dobio i vlastiti crtić, a do danas je snimljeno više od 600 epizoda. 

Popaj ima djevojku Olivu, a u kasnijim epizodama dobili su i sina Kiću, koji nikada nije odrastao. U svakoj epizodi pojavljuje se kao malo dijete koje puza. 

Pero Ždero je mornarev prijatelj koji ne može živjeti bez hamburgera. Jeo bi ih stalno, ali nema novaca. Često nagovara Popaja da mu ih posudi uz obećanje da će ih vratiti, ali to nikada ne učini. 

Ogromni Badžo baš i ne voli Popaja jer je zaljubljen u njegovu Olivu i želi ju oteti mornaru.

Visoka Oliva

Iako je Popaj puno niži od nje, Oliva se zaljubila u njega 'do ušiju'. On ju uvijek štiti i brani, posebno od Badže koji je silom želi osvojiti. Uvijek kada je Popaj oslobodi iz ruku grubijana, Oliva se priljubi uz njega, ponosna na njegovu snagu. Zbog velike popularnosti, crtić je 1980. godine prerastao i u film.

Mornar sam Popaj ja...

Lik Popaja je nastao prema kvartovskom snagatoru Franku Fiegelu Rockyju. Kažu da je bio nizak, ali žilav te neviđeno snažan. Čak je i karakterom nalikovao na Popaja. Oliva je nastala po lokalnoj vlasnici dućana, a Pero Ždero po direktoru opere koji je volio hamburgere.

Špinat za snagu

Mornar nikamo ne ide bez konzervi špinata. Ovo povrće mu daje nadljudsku snagu kada se nađe u nevolji. U gradu Chesteru u SAD-u u Popajevu čast izgrađen je njegov kip visok 1,80 metara.

Badžo želi Olivu

Popaju probleme stvara grubijan Badžo kojemu se sviđa Oliva te ju pokušava oteti. Popaj se sukobljava s njime i spašava svoju dragu. Zatim uvijek saspe konzervu špinata u usta i Badžu 'sredi' samo jednim udarcem. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude
VELIKI INTERVJU

Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude

Od početka simptoma pa do dijagnoze prolazi previše vremena, tražimo uvođenje novih pretraga koje mogu spasiti živote, kaže akademik Miličić

Stručnjaci otkrivaju: Može li brak preživjeti bez seksa?
VELIKA ANALIZA

Stručnjaci otkrivaju: Može li brak preživjeti bez seksa?

Brakovi bez seksa, iako se o njima rijetko otvoreno razgovara, češći su nego što biste očekivali. To je kada bračni par ima odnose manje od 10 puta u godini
Uklete kuće po Hrvatskoj i svijetu: Rijetki im se usude prići
SAMO ZA NAJHRABRIJE

Uklete kuće po Hrvatskoj i svijetu: Rijetki im se usude prići

Moji roditelji su čuli bebu koja plače, a svi smo slušali korake po stubama. Znali smo vidjeti kako se kvaka na vratima spavaće sobe miče gore dolje, ispričao je Britanac koji je živio u ukletoj kući