Obavijesti

Junior

Komentari 0

Wakeboard: Ludorije na vodi za velike i male

Wakeboard: Ludorije na vodi za velike i male
1

Ovaj sve popularniji vodeni sport kombinacija je skijanja na vodi, snowboardinga i surfanja na vodi. Razlikuje se od kitesurfinga jer se ovdje ne ovisi o vjetru

VIDEO

Ovaj sve popularniji vodeni sport kombinacija je skijanja na vodi, snowboardinga i surfanja na vodi. Razlikuje se od kitesurfinga jer se ovdje ne ovisi o vjetru. Vozača vuče brod ili kabel na liftu. Umjesto skija ima dasku dugačku 125 do 147 cm i široku 45 cm s vezovima koji drže noge. Daska nalikuje onoj snowboardera, ali je nešto kraća. Kod vožnje iza broda za skokove i trikove na vodi wakeboarder koristi val koji radi brod, a na liftu vozač koristi silu vučnice. Skijaš se drži za ručicu koja je privezana na sajlu koju vuče električni motor. 

Za izvođenje vratolomija postavljaju se na vodi i razni plutajući objekti napravljeni od dasaka, guma itd. Izgradnja ski liftova omogućuje wakeboardanje što više ljudi. Lift postavljen na vodu vuče od pet do sedam ljudi istodobno i stalno se vrti u krug.

Ovaj zabavan i atraktivan sport stigao je prije nekoliko godina u Hrvatsku. Već postoje ski liftovi za weakeboarding u Poreču, na otoku Krku, Pagu i wakeboard zona na Varaždinskoj šljunčari, a ovih je dana otvoren novi Wake Park Jarun, koji je jedna od najboljih staza u Europi. 

Mogu trenirati svi koji se ne boje vode, bez obzira na dob i spol

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Wake klub Zagreb smješten je na Wake Park Jarunu. U klubu mogu trenirati svi zainteresirani bez obzira na spol i dob. Uvjet je da se oslobodite straha od vode i straha od publike da će vam se netko smijati ako padnete. U klubu organiziraju treninge na liftu, sportska natjecanja u zemlji i inozemstvu. Cilj im je popularizirati ovaj sport u Hrvatskoj.

Obavezan je prsluk za spašavanje

Oprema za wakeboarding u početku se može i unajmiti, a ako se ozbiljnije odlučite baviti ovim sportom, možete nabaviti i vlastitu dasku. Osim daske, u opremu ulaze i vezovi koji se pričvršćuju za dasku. Tu je i prsluk koji vas drži na vodi kada padnete ili se pustite te ublažuje padove. Rukavice nakon nekoliko sati spriječavaju žuljeve. Napredni wakeboarderi koji izvode razne vratolomije i skokove koriste i kacigu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'
'BRAK NA PRVU'

Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'

Novi je tjedan i novi zanimljivi zadaci u showu 'Brak na prvu' su pred parovima, a neke od njih posjetila je i stručnjakinja Iva…
Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'
'BRAK NA PRVU'

Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'

Filip i Tamara prvo su gledali kako on govori da se ne bi okrenuo za djevojkom kao što je Tamara jer nije njegov rang