Obavijesti

Kako organizirati odličan poslovni, božićni domjenak?

Kako organizirati odličan poslovni, božićni domjenak?
7

Blagdansko raspoloženje je opuštenije, što nam daje idelanu priliku da bolje predstavimo tvrtku, uslugu, ili pak zahvalimo zaposlenicima i poslovnim partnerima

Bilo da organizirate privatni ili poslovni božićni domjenak, svrha božićnih domjenaka jest da se svi malo opustimo i zabavimo. 

Blagdansko raspoloženje je uvijek opuštenije i ljudi su općenito mnogo više naklonjeni jedni drugima, što nam daje idelanu priliku da bolje predstavimo  tvrtku ili uslugu, ili pak zahvalimo zaposlenicima i poslovnim partnerima. U takvim okolnostima, više ćemo pričati o nekim općenitijim stvarima nego o poslu, ali i dalje nam ostaje dovoljno prostora za sklapanje potencijalnih poslovnih suradnji i ostavljanju boljeg dojma. No, kako ne biste pribjegli zamci organizacije poslovnog domjenak koji nalikuje skoro svakom kojem ste prisustvovali, raspirite maštu jer čak i uz manji budget možete organizirati party za pamćenje!

Na što treba pripaziti?

Ukoliko pripremate privatni, obiteljski, blagdanski domjenak, pretpostavka je da pozivate goste koji su vam dragi i prisni, te će utoliko i organizacija samog događanja biti puno jednostavnija. No, ukoliko vas je „zapala“ ta čast da organizirate poslovni domjenak, posao je ipak malo teži. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pri organizaciji poslovnog domjenka, treba pripaziti na par stvari, prvenstveno da vam se ne dogodi da događaj, umjesto po dobroj organizaciji, postane tema prepričavanja o lošoj hrani, katastrofalnom ozvučenju i slično.  Stoga na organizaciju takvih događanja treba gledati kao na organizaciju kazališne predstave, a to znači da je vam je nužno potreban detaljan  plan i scenarij. 

Scenarij uključuje satnicu događaja, popis uzvanika, svrhu događaja, stil odijevanja, broj i tip novinara (tiskani, elektronički), lokaciju događaja, imena sudionika i njihove funkcije sa sažetkom njihovih prezentacija, dnevni red sa satnicom zbivanja iz minute u minutu, simulaciju pitanja koja bi mogli postaviti mediji i publika te moguće odgovore.

Od kuda početi?

Prvi  korak svakako  je odrediti budget i glavnu temu događaja, iako je to božićni party, trebalo bi sagledati širu sliku i odrediti svrhu organizacije događanja, ciljeve koje kompanija želi ostvariti i naposlijetku dojam koji želi stvoriti, a sve u prihvatljivim financijskim okvirima.

Drugi korak je okvirno određivanje broja uzvanika. Taj podatak je bitan zbog rezervacije prostora u kojem ćete organizirati druženje. Ukoliko božićni domjenak radite u prostoru tvrtke, posao je malo jednostavniji, no i tu će vam ova brojka dosta toga određivati. 

Treći korak jest utvrđivanje rokova za različite elemente događaja: precizirati rokove do kojeg moraju biti spremni  govori predstavnika tvrtke, datum do kojega treba poslati pozivnice, ukoliko zovete i predstavnike medija, potrebno je odrediti  i rok do kojega vas sedma sila mora izvjestiti o svojim potrebnim potrebama ( platforme za TV kamere, kablovi, telefoni, računala i slična oprema za novinare). Također, nužno je organizirati redovne sastanke sa svim članovima tima koji su uključeni u organizaciju događaja kako bi se uvjerili da sve zadaće teku po planu. 

Ukoliko ste se odlučili domjenak organizirati u restoranu, četvrti korak je kontaktirati restoran, dogovoriti sastanak te odabrati menu.  

Peti korak je onaj najzabavniji i onaj koji će zaokružiti cijelu priču samog eventa, ali i onaj koji će obilježiti večer kao uspješnu ili neuspješnu, a to je – angažiranje zabavljača. Vrsta izvođača ovisi o tome želite li sofisticiranu večeru na kojoj će uzvanici uživati u čaši šampanjca uz laganu glazbenu podlogu ili se rasplesati uz dobar band i dj-a ili možda čak iza ponoći pozvati harmonikaše. U svakom slučaju, obratite pažnju na profil uzvanika!

Korak šest je pratiti realizaciju prijašnjih pet koraka :)

Korak sedam je obavezan! Budite dobro raspoloženi, zaplešite i zapjevajte ukoliko se stvori prilika, ali u granicama dobrog ukusa.

Da li ipak kontaktirati profesionalca?

Ukoliko niste u potpunosti sigurni u svoje organizacije sposobnosti, ili pak ne znate od kuda biste krenuli, ili je premalo vremena i nemate toliki tim oko sebe, odgovor je DA! 

Tim restorana Gastro Globus, već je dugi niz godina poznat po vrhunskoj organizaciji kako poslovnih domjenaka tako i obiteljskih događanja, prije svega vjenčanja, te je idealan partner tvrtkama u organizaciji poslovnih domjenaka, kako u prostorima tvrtke tako i u samom restoranu. Svjesni da je gastronomija ne samo pripremanje hrane, već umjetnost koja se stalno razvija, budno prate svjetske gastro trendove i želje svojih gostiju kao stalnu inspiraciju.  

Restoran & catering Gastro Globus, smješten na Zagrebačkom  Velesajmu,  raspolaže s više dvorana, te je prostor koji se veličinom i prozračnošću te bojama ambijenta može prilagoditi svakoj tematici događanja,  a u kojima mogu ugostiti do 1.500 vaših gostiju, te posjeduje i vlastiti parking.

 U restoranu  gosti mogu uživati u vrhunskoj gastronomskoj ponudi domaće kuhinje te mnogim specijalitetima i vrhunskim vinima. Tim Gastro Globusa pomoći će vam u organizaciji samog eventa, potrazi za zabavljačima, te osmisliti događanje baš po mjeri vaše tvrtke i vaših poslovnih partnera a kako biste na kraju još jedne poslovne godine u ugodnom društvu predstavili tvrtku u najboljem svijetlu.

Ukoliko  domjenak želite organizirati u prostoru tvrtke,  catering „ekipa“ Gastro Globusa ,  u mogućnosti je osigurati sve potrebne elemente kako bi vaš event protekao u najboljem redu, od inventara  - ugostiteljske opreme, šankove, stolove, garniture;  osoblje;  zabavni  program - DJ,  bend, hostese do gastronomske ponude o kojoj će se još dugo pričati. Jer, ljubav za kulinarstvo najrijeđi je i najfiniji začin…, a toga im nikada ne nedostaje!

Uz tim Gastro Globusa  se možete opustiti jer će za vas organizirati božićni domjenak kakav će se pamtiti!

Za sve rezervacije i dogovore oko BOŽIĆNIH DOMJENAKA kontaktirajte GASTRO GLOBUS na  telefon 01/ 655 43 77 , 091 1071 033 ili na mail info@gastro-globus.hr

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag