Obavijesti

Kako prepoznati nepatvorenu i izvornu zlatnu polugu

Kako prepoznati nepatvorenu i izvornu zlatnu polugu
1

Certifikat o autentičnosti "Plemenit" jedan je od najvažnijih potvrda o podrijetlu proizvoda od plemenite kovine kada kupujete zlatnu kovanicu ili zlatnu polugu

Kada prvi put kupujete zlatnu polugu ili zlatnu kovanicu, vjerojatno se pitate je li ono što dobivate u ruke doista ispravan i nepatvoren proizvod.

Na što treba obratiti pozornost prilikom kupnje zlatnih poluga i kovanica?

Investicijsko je zlato najbolje kupovati kod ovlaštenih trgovaca s višegodišnjom reputacijom i besprijekornim ugledom. Baš kao što ste najsigurniji kada automobil kupujete kod ovlaštenog distributera, a stranu valutu u banci, isto vrijedi i za zlatne i srebrne poluge.

Zašto je važno kupovati od poznate tvrtke?

Ugledni trgovci poduzimaju sigurnosne mjere kojima se potvrđuje izvornost i integritet monetarnog zlata. Također, takve tvrtke nude zlatne poluge i kovanice vodećih svjetskih proizvođača, s odgovarajućim certifikatima, a i same daju pismeno jamstvo o integritetu poluge ili kovanice. Nadalje, takvim je trgovcima stalo da održe svoju reputaciju, i zbog toga ulažu dodatni trud u autentičnost proizvoda koje nude.

Kako prepoznati je li neka tvrtka dovoljno stručna za trgovanje investicijskim zlatom?

Za kupnju zlatnih poluga i zlatnih kovanica najbolje je odabrati tvrtke koje su specijalizirane za  trgovanje investicijskim, odnosno, monetarnim zlatom. Na hrvatskom je tržištu dosta tvrtki kojima je prodaja investicijskih proizvoda od plemenitih kovina tek usputna djelatnost. Specijalizirane tvrtke nude ne samo provjerene, vrhunske proizvode od zlata, nego ih nude i po cijenama koje su konkurentne cijenama u Austriji, Njemačkoj ili Švicarskoj.

Kako kupac može sam provjeriti integritet poluge ili kovanice?

Dobro je upoznati se s proizvodom koji kupujete. Svaka zlatna poluga ili zlatna kovanica ima određena svojstva i posjeduje sigurnosne elemente, slične onima koji postoje na papirnatim novčanicama. Te elemente nije teško prepoznati i naučiti. Nakon što kupite par poluga ili kovanica od zlata, ti će vam elementi postati razumljivi, a kupnja će vam postati normalna kao kad kupujete, primjerice, eure ili franke.

Postoji li u Hrvatskoj ugledna i pouzdana tvrtka za kupnju zlata?

Tvrtka Tetragram projekt d.o.o. iz Zagreba (www.tetragram.hr i www.plemenit.hr) prva je i vodeća specijalizirana tvrtka za trgovanje polugama i kovanicama od plemenitih kovina. Tetragram nudi zlatne poluge jedne od najvećih i najuglednijih svjetskih kovnica zlata, njemačke tvrtke Heraeus. Svaka poluga ima jedinstveni serijski broj i kovnički certifikat, a Tetragram izdaje i vlastiti certifikat o autentičnosti "Plemenit"  kao jamstvo da se radi o besprijekornom proizvodu.

Više informacija o kupnji investicijskog zlata i srebra potražite na internetskim stranicama tvrtke pak pozivom na telefonski broj 01/236-58-57.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Recept moje svekrve: Napravite najbolje pečene krumpire ikad!
SAVRŠENO HRSKAVI

Recept moje svekrve: Napravite najbolje pečene krumpire ikad!

Australka je na društvenoj mreži podijelila recept za, kako kaže, najbolje pečene krumpire koje ćete ikad probati. Tvrdi da je tajna u tome da ih dobro protresete u cjedilu prije pečenja

Sve što treba znati o korištenju vibratora - prema stručnjacima
VELIKI VODIČ ZA UŽITAK

Sve što treba znati o korištenju vibratora - prema stručnjacima

Vibratori mogu biti odličan dodatak u seksualni život samaca, ali i parova. Bilo da kupujete prvu takvu igračku ili ste već veteran, donosimo savjete stručnjaka o tome koji su najbolji za vas i kako ih koristiti
Masni kuhinjski ormarići noćna su mora, no rješenje već imate
LAKO JE

Masni kuhinjski ormarići noćna su mora, no rješenje već imate

Masnoća se na kuhinjskim ormarićima najlakše lovi ukoliko imaju pregibe. U slučajevima tvrdokorne nakupljene masnoće pomoći će vam otopine deterdženta i vode, octa ili paste od octa i sode bikarbone