Obavijesti

Kolumne

Komentari 66

50 nijansi hrvatske politike: Kome sada vjeruje Milanović?

Vjeruje li Milanović i danas Merzel i Sabi? Postoji li još uvijek bitna razlika između političara koji varaju i kradu iz HDZ-a i iz SDP-a? Je li razlika u iznosu milijuna?

VIDEO

Nije svaki predmet isti. I nije svaka optužnica ista, izjavio je u travnju ove godine hrvatski premijer Zoran Milanović poslije uhićenja sisačke županice Marine Lovrić Merzel. Bio je to vrijeme u kojem se SDP suočio sa slučajevima Merzel i Sabo. Umjesto jasnih odgovora, Milanović je tada relativizirao jedinu vrijednost koju je SDP imao a to je odgovornost i moral u politici. Na novinarsko pitanje, vjeruje li Sabi i Merzel, Milanović je odgovorio: “Pitao sam ih i vjerujem im, i to je jedino što mogu reći”

Vjeruje li im Milanović i danas? Postoji li još uvijek bitna razlika između političara koji varaju i kradu iz HDZ-a i onih iz SDP-a? Je li razlika u iznosu ukradenih milijuna? Ili je razlika u stilu? Ili pak u činjenici da se za kriminal znalo, ali se o tome šutjelo?

Kao što SDP i danas šuti o svojoj županici koja sjedi u zatvoru i prima plaću? Koju, kažu, formalno ne mogu smijeniti. Ali istodobno mogu izbacivati svoje članove. Dok županica i dalje ostaje ponosna članica stranke?

- Kada vidimo za što ju se konkretno tereti, onda ćemo moći donijeti odluku i politički stav - ponavljao je Milanović prije nekoliko mjeseci.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U svojem najnovijem proširenju istrage zbog sumnje da je županiju oštetila za više od 10 milijuna kuna, Merzel se sada stavlja na teret i da je osobno primila 100 tisuća eura mita. I pokušala to oprati kupnjom stana u Zadru na nećakovo ime.

Ima li poslije ovog SDP konačno “politički stav” o svojoj županici?

Milanović i dalje uporno naglašava kako HDZ i SDP nisu i nikada neće biti isti. A upravo je svojom retorikom tu razliku pretvorio u 50 nijansi sive.

Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 66
VIDEO

Dok je bio premijer, Milanović nije imao hrabrosti rušiti HDZ
KOLUMNA: TOMISLAV KLAUŠKI

Dok je bio premijer, Milanović nije imao hrabrosti rušiti HDZ

Plus+ Sad, kao predsjednik koji ne smije biti premijerski kandidat, prijeti osvetom HDZ-ovcima. Iako prijeti samo jednoj osobi, Ivanu Turudiću. Za ostalo vjerojatno neće imati hrabrosti

Euro 2024., raspored i satnica svih utakmica: Poznati su svi sudionici, kako kupiti ulaznice?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024., raspored i satnica svih utakmica: Poznati su svi sudionici, kako kupiti ulaznice?

Cijene ulaznica se kreću od 30 eura za najjeftinija mjesta do 1000 eura za najskuplje. Za sve utakmice u skupini hrvatski su navijači dobili po 10.000 ulaznica
VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu