Obavijesti

Kolumne

Komentari 85

... A onda su Ivanu Pernaru skinuli imunitet zbog grafita

... A onda su Ivanu Pernaru skinuli imunitet zbog grafita
1

Jučer je Ivanu Pernaru skinut zastupnički imunitet na zahtjev DORH-a zbog šaranja grafita "Živi zid" po pročeljima zgrada. Vijest zvuči nestvarno, a opet posve očekivano u zemlji kršenja zakona i Ustava.

VIDEO

Ivanu Pernaru jučer je Mandatno-imunitetno povjerenstvo Hrvatskog sabora na zahtjev Državnog odvjetništva skinulo zastupnički imunitet zato što je šarao grafite "Živi zid" po pročeljima zgrada u naselju Sopnica-Jelkovec.

A što se u međuvremenu sve dogodilo?

Udruga HOS-a otkrila je u Jasenovcu spomen ploču s ustaškom parolom koja i dalje tamo nesmetano stoji. 

Vlada je uredno odšutjela to kršenje zakona i Ustava. Premijer je izrazio pijetet jednima i drugima, sljedbenicima i žrtvama ustaša, i najavio da će osnovati povjerenstvo za ustaštvo, ali i za petokraku. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Predsjednica je rekla da se neće miješati u to kršenje Ustava. Umjesto toga, posvetila se upoznavanju hrvatske dječice sa činjenicom da među čokoladicama postoje i one srpske, te da one nisu podobne za konzumaciju.

Direktor HEP-a snimljen je kako govori da ga boli ona stvar za kršenje zakona pri zapošljavanju, jer nećak predsjednika uprave ima prednost pred braniteljem.

Lažni ustavni suci

Ministar unutarnjih poslova nema pojma što je Ustavni sud, odnosno da on nije dio sudske vlasti, ali zato zna da mu ne vjeruje. U tom Ustavnom sudu i dalje sjedi osoba koja se lažno predstavljala i koja je umiješana u korupcijsku aferu. 

Orepić i dalje sjedi u Vladi, a Most je i dalje u koaliciji s HDZ-om.

A Ministar policije ne koristi svoje zakonske i ustavne ovlasti, kao građanin i kao ministar, da podnese prijavu protiv nezakonitosti u radu pojedinih ustavnih sudaca, već javno vrijeđa cijeli Ustavni sud i ruši ga kao instituciju.

U tome ga podržava predsjednik Hrvatskog sabora.

Mediji otkrivaju da je Vlada odustala od štednje i da je dug u zdravstvu u proteklih godinu dana narastao s 1,1 na 2,7 milijardi kuna.

A Ivanu Pernaru se skida imunitet zbog šaranja grafita.

Moral i njegovi razlozi

Nije li to posve očekivano u zemlji u kojoj Vlada ne želi braniti temelje Ustava, predsjednica pokreće hajku protiv srpskih proizvoda, ministar policije neometano ruši instituciju Ustavnog suda, a direktor HEP-a podnosi ostavku "iz moralnih razloga"? Spopala ga moralnost tek nakon što je njegova amoralnost pri zapošljavanju šefova nećaka izašla u javnost.

I onda je Ivan Pernar klaun. 

I onda je Ivan Pernar na udaru DORH-a. 

I onda se Ivana Pernara procesuira zbog kaznenog djela protiv imovine i oštećenja tuđe stvari. 

Sve to u zemlji u kojoj se čitavom državom i njezinom imovinom raspolaže kao svojom prćijom: od Ustava i zakona do državnog proračuna i državnih monopolista.

I u zemlji u kojoj ministar unutarnjih poslova nekažnjeno širi uznemirujuće vijesti i informacije o tome da Ustavni sud "ugrožava nacionalnu sigurnost". 

I u zemlji u kojoj, barem prema dostupnim podacima, nije uhvaćen ni osuđen niti jedan grafiter koji je šarao ustaško ili fašističko znakovlje po spomenicima, grobljima, naseljima, zgradama, parkovima...

Ali jest Pernar. 

Pernar kao primjer

Poznavajući ga, sigurno će biti strašno ponosan što je makar u tome poslužio kao primjer. I što se i po još nečemu uspio izdvojiti iz gomile. Ekshibicionist u njemu je sigurno presretan.

Zbog svega ovoga, vijest o skidanju imuniteta Pernaru zbog grafiterstva (!) zvučala je istodobno nevjerojatno, a opet tako logično u zemlji u kojoj se krše Ustav i zakoni, tolerira to kršenje Ustava i zakona, a zakone i Ustav krše ili kršenje toleriraju  upravo oni koji bi ih trebali provoditi i štititi.

Tko zna, možda ovo skidanje imuniteta Pernaru otvara put prema Ustavnom sudu. Kad ne bi bio sitna riba. I predstavljao se pravim imenom.

Ostale kolumne Tomislava Klauškog pogledajte ovdje.

Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 85
VIDEO

Dok je bio premijer, Milanović nije imao hrabrosti rušiti HDZ
KOLUMNA: TOMISLAV KLAUŠKI

Dok je bio premijer, Milanović nije imao hrabrosti rušiti HDZ

Plus+ Sad, kao predsjednik koji ne smije biti premijerski kandidat, prijeti osvetom HDZ-ovcima. Iako prijeti samo jednoj osobi, Ivanu Turudiću. Za ostalo vjerojatno neće imati hrabrosti

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu
Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje
Terapija vakuumskim čašicama

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje

Cupping blagotvorno djeluje na bolove koštano-mišićnog sustava. Vlastite obrambene snage koje tijelo izlučuje u pripremi za ozljedu djeluju lokalno na posljedicu bolesti tako da se tegobe smanje