Obavijesti

Kolumne

Komentari 11

Ajmo razmontirati tu Belgiju da više ne moramo razbijati glavu

Utakmicu protiv Belgije možemo gledati kao jedinstvenu prigodu da se izvučemo iz krize. Današnja utakmica nam je nešto kao poklon. Sad to dobiješ i opet si na štitu

VIDEO

Ako ćemo biti oštri, gledati onako surovo, do kosti, dokvalifikacije naše reprezentacije počinju upravo  prvim zviždukom utakmice protiv Belgije. Prvo mjesto u skupini je izgubljeno, uistinu je teško očekivati da bi Belgijci nakon možebitnog zagrebačkog poraza kiksali kod kuće protiv Walesa. No prvo mjesto moći će golicati našu maštu ako Štimčeve trupe razmontiraju večeras belgijske.

K tome, tada više nećemo razbijati glavu s rezultatima iz ostalih skupina, strahujući  da ne završimo kao najslabiji drugi.

Dakle, unatoč svim komplikacijama jednostavno da jednostavnije ne može biti! Belgiju valja dobiti i odagnati sve dvojbe i strahove. I zato dvoboj protiv Belgije nalikuje na dokvalifikacijsku  utakmicu. Kao što bi prava dokvalifikacijska utakmica mogla biti i ona četiri dana kasnije u Glasgowu protiv Škotske, u slučaju da se ne pobijedi Belgija.

Eto, živjeli smo dugo u sigurnosti drugog mjesta i nedalekog prvog, sada se sve lomi od imperativa. Jer, što ako se dogodi najnepovoljniji raspet, ako niti naše drugo mjesto ne bude dovoljno za odlazak u Brazil? Bio bi to antologijski krah. 

Dvoboj protiv Belgije, mlade, nadahnute i dobre, dolazi u zao čas. Naša momčad je u padu, gubi se u ponoru zahtjeva izbornika i igračkih dosega. Usput, žrtva je kompliciranosti naših nogometnih odnosa i podrška s tribina je sve tanja. Međutim, kako se u sportu, pa i u životu, rade preokreti baš kada je najteže. Valja znati kako iz zla okrenuti na dobro. Uostalom, sport je prenesena slika života, zato je i popularan, zato je fenomen.

Dvoboj protiv Belgije, eto, valja gledati kao jedinstvenu prigodu izvući se iz krize. Nešto poput poklona. Sad to dobiješ i opet si na štitu!

Stanić Belgijcima: Dokažite da imate zlatnu generaciju

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

'Živim za svoje četiri predivne kćeri, već sutra mogu umrijeti'
MAJKA HRABROST

'Živim za svoje četiri predivne kćeri, već sutra mogu umrijeti'

Poduzetnica Tea Perović (40), mama četiri djevojčice u dobi između 3,5 i 7,5 godina, bori se s rakom koji je metastazirao. Pomažu joj vjera i pisanje, a predstavit će knjigu 'Stvorene smo za nebo'

Otkrivamo: Livaja najplaćeniji nogometaš HNL-a, ali jedan je trener zaradio više i od njega!
PROCURILE BROJKE

Otkrivamo: Livaja najplaćeniji nogometaš HNL-a, ali jedan je trener zaradio više i od njega!

Plus+ Više od milijun eura prošle su godine zaradili Petković, ali i jedan pomalo zaboravljeni dinamovac, a blizu milijuna su Nikola Kalinić, Josip Mišić, kao i Livaković, koji je otišao na ljeto. I treneri su se fino obogatili...
'Pištolj je bio napunjen, rekli su mi da pucam Bobanu u leđa...'
VIDEO: PROŠLE SU 34 GODINE

'Pištolj je bio napunjen, rekli su mi da pucam Bobanu u leđa...'

Dinamo protiv Zvezde, 13. svibnja 1990. Zločinac Arkan paradirao je s pištoljem uz teren, milicija je tukla samo hrvatske navijače, a golobradi kapetan plavih ušao u povijest