Obavijesti

Kolumne

Komentari 11

Birtija: Igoru Štimcu praštaju sve, samo 'deal' s Mamićem ne

KRITERIJI Zbog Mamića za Štimca kod navijača ne vrijede ista pravila kao za Bilića. Plasman na SP u Brazil vrijedan je tek pomilovanja, ali ne i “nošenja na rukama”

VIDEO

Ako u Belgiji dobijemo manje od tri komada - super! Tako govori najglasniji za stolom, a ne proturječi mu nitko od prijatelja i susjeda koji svaki dan satima proučavaju ponudu kladionica.

“Vi to tako već prije Makedonije? Nije li prerano za otpisivanje repke?” pitao sam. “Makedonija me uopće ne zanima! To sigurno pobjeđujemo, to za mene nije utakmica!”, dreknuo je najglasniji. “A Belgija... Pazi što ti kažem, ako dobijemo manje od tri komada, mila majka”, dodao je. Uključiše se i ostali, rekoše da neka ljubav bude ljubav, ali pare su drugo, kladit će se protiv Hrvatske. Odigraju li dvoznak, X je dokaz najuzvišenijeg domoljublja, krajnje nerazumno klađenje. Našalio sam se da su isti kao slavni fizičar Hawking. On se, ako je važno, kladi protiv sebe. Pa ili je sretan jer je pobijedio ili je bar dobio okladu.

Odem s tom pričom u drugi kafić, gdje piju uglavnom tihi, mirni ljudi. Tamo mi rekoše da nas povijest uči da je u Hrvatskoj podcjenjivanje najbolji ispraćaj. Idealno je da svi misle da momčadi, a kamoli Štimcu, nema spasa. Tad naše momčadi rade čuda. Da ih ne bih optužio za defetizam, ti mirni ljudi su “jadna nam majka protiv Belgije” formulirali kao “treba priznati da Hrvatska u toj utakmici nije favorit”. Ali vjeruju u pobjedu.

Zajeban je narod. Hajdukovi navijači traže istupanje iz lige, a Dinamovi kažu da, ako sudovi ne znaju zašto Dinamo treba izbaciti, Mamić sigurno zna. Prvi smatraju da nas ni Mourinho ne bi spasio protiv Belgije, drugi da je sve moguće, ali da nema tog rezultata zbog kojeg bi trener trebao stradati. Jedino, svi se slažu, zbog šurovanja s Mamićem za Štimca ne vrijede pravila koja su vrijedila za Bilića. Plasman na SP, neumoljivi su u kvartu, vrijedan je tek pomilovanja, ne i “nošenja na rukama”. Belgiju mu neki unaprijed opraštaju, Mamića će teže.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Mjesečni horoskop za svibanj: Djevicu čeka ljubav, Lava prekid
ZA SVAKI ZNAK ZODIJAKA

Mjesečni horoskop za svibanj: Djevicu čeka ljubav, Lava prekid

Jake pozicije Venere u Biku i Marsa u Ovnu snažan su poticaj za ostvarenje poslovnih, ali i ljubavnih želja. Donosimo što vas čeka, ocjene mjeseca i najbolje datume

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta
Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...