Obavijesti

Kolumne

Komentari 8

Birtija: Privatizacija Dinama, Mirko Barišić za vječnost...

Od Mamića, koji teško da ima dovoljno para da kupi više od 10 posto, do najmanjeg suvlasnika. Privatizirajmo 'modre pa će se paziti da baklje ne padaju na teren

VIDEO

Bude li Barišić privatizirao Dinamo kako treba, za njega će se, kao što je Churchill za Staljina rekao da je zatekao Rusiju s motikom, a ostavio je s atomskom bombom, moći reći da je zatekao Dinamo u ruševinama, a ostavio ga spremnog za život.

Uzme li se u obzir što su sve na raspolaganju imali njegovi prethodnici, a koji su im bili rezultati, naprosto se mora priznati da je imao očajne karte u rukama i s tim je kartama napravio najviše što se moglo.

Njegova Liga prvaka vrijedi više od Canjugine, njegovo spašavanje golog Dinamova života negdje je u rangu s osvajanjem europskog naslova drugog reda. A nokat je falio da Dinamo prođe kao Hajduk. Godinama sam zagovornik privatizacije. Ne kako je to napravio Hajduk stvorivši sve uvjete da se hajdukovcima uzme novac i obespravi ih se, nego da se to napravi kako civilizacija zapovijeda.

Nije teško procijeniti koliko na godinu treba potrošiti i koliko bi Dinamo mogao zaraditi.

I onda neka svatko sam za sebe odluči želi li, i ako želi, koliko platiti povlasticu da proporcionalno svom ulogu upravlja Dinamom, da s njim dijeli i dobro i zlo, ali možda i dobit. Tko god je kartao preferans, onako, bez veze, i za makar lipu štih, zna kakvu promjenu u igri čini lipa, taj zna i kakvu bi promjenu u ponašanju svih napravila privatizacija.

Od Mamića, koji teško da ima dovoljno para da kupi više od deset posto, do najmanjeg suvlasnika. Privatiziraj Dinamo i da vidiš kako će se paziti da baklje ne padaju na teren, kako će i veliki i mali gazde menadžmentu kojem povjere upravljanje klubom visiti nad glavom nad svakom kupnjom igrača.

Prvi put je napravio strašnu stvar spasivši klub organiziravši ga tako da ga i Mamić može voditi. Privatizira li ga i tako ga da u ruke nadmoćnom svjetonazoru, budućnosti, bit će to Barišićevo testamentarno ostvarenje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Prošla baba s kolačima: Kako su 'možemovci' širom otvorili vrata izborne pobjede HDZ-u
KLAUŠKI O PROMAŠAJU LJEVICE

Prošla baba s kolačima: Kako su 'možemovci' širom otvorili vrata izborne pobjede HDZ-u

Plus+ NOVI EXPRESS Sada Benčić staje na čelo pokreta za spas Hrvatske od HDZ-a, skupljajući ostatke ostataka oporbe s idejom da se nekako sklepa oporbena većina i formira Vlada mimo HDZ-a. Premalo i prekasno

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti
Tomislav Jelinčić o braku, vjeri i četvero djece: 'Tik prije vijesti supruga mi je dobila trudove...'
VELIKI INTERVJU

Tomislav Jelinčić o braku, vjeri i četvero djece: 'Tik prije vijesti supruga mi je dobila trudove...'

Voditelj Tomislav Jelinčić prisjetio se početaka na RTL-u, a u listopadu slavi 19 godina braka sa suprugom Ivanom