Obavijesti

Kolumne

Komentari 0

Blade Runner 2049: Najava koja je odjeknula poput bombe

Blade Runner 2049: Najava koja je odjeknula poput bombe
1

O radnji se ne zna mnogo, tek nekoliko podataka - priča počinje tridesetak godina nakon prvog filma. Officer K (Ryan Gosling) otkriva tajnu zbog koje je društvo budućnosti postalo kaotično i nesigurno...

poplavi nastavaka koje imamo prilike u posljednje vrijeme, najava dvojke "Blade Runnera" odjeknula je poput bombe. Jedinica, snimljena 1982 godine jedan je od najvažnijih i najutjecajnih - najboljih SF filmova u povijesti i krenuti u realizaciju nastavka veliki je i zahtjevan izazov. 

Pesimizam mnogih ljubitelja filma (ponajviše zbog mnogih promašenih nastavaka koje smo imali prilike gledati posljednjih godina) smanjen je kada je objavljena vijest da je u redateljsku stolicu dvojke sjeo Dennis Villeneuve.

Kanadski redatelj posljednjih se godina nametnuo kao jedan od najvažnijih filmaša današnjice. Tema i žanr nisu važni - Villeneuve ne griješi ("Zatočene", "Dolazak", Sicario", "Naša majka"...). Nakon redatelja potvrđeno je da se u nastavku vraćaju Rick Deckard (Harrison Ford) i Edward James Olmos.

Uz veterane u filmu će nastupiti i Ryan Gosling, Jared Leto, Dave Bautista, Barkhad Abdi, Sylvia Hoeks, Ana de Armas i Robin Wright.

O radnji se ne zna mnogo, tek nekoliko podataka - priča počinje tridesetak godina nakon prvog filma. Officer K (Ryan Gosling) otkriva tajnu zbog koje je društvo budućnosti postalo kaotično i nesigurno. K počinje istragu koja vodi do Deckarda (Harrison Ford) bivšeg blade runnera nestalog prije 30 godina....

Premijera filma najavljena je za 6. listopada, a pred Vama su prvi trailer filma i prve fotografije...

Izvorni tekst pročitajte ovdje

O autoru:


Moje ime je Tihomir Polančec. Rođen u Zagrebu, radio sve i svašta, ali film je uvijek ostao moja najvažnija sporedna stvar na svijetu. Jednoga dana odlučio sam dugogodišnje filmofilsko i videotekarsko iskustvo prenijeti na blog i tako je nastao Goodtalking. Iz bloga (trenutno se na blogu nalazi više od 500 recenzija i najava) nastale su Facebook stranica i Facebook grupa koje prati tisuće filmofila i serijofila svih generacija.