Obavijesti

Kolumne

Komentari 50

Boris Rašeta: Ovo nije pravi Sanader, nego dvojnik - 2. dio

Boris Rašeta: Ovo nije pravi Sanader, nego dvojnik - 2. dio
1

Zbog velikog interesa koji je izazvalo otkriće satiričkog tima da Ivo Sanader nikada nije stigao u Remetinec, ekskluzivno objavljujemo nastavak ove uznemirujuće priče

VIDEO

“Operacija je izvršena pod okriljem noći”, šaputao nam je carinik s Bregane, prestravljen zbog važnosti prizora kojemu je nazočio. Moleći nas više puta da mu zatajimo identitet, opisao je kako je do granice na Bregani doveden lažni Ivo Sanader koji je, u mračnom tunelu u Karavankama zamijenjen za pravog!

Zašto nisu objavili sliku, što kriju? 

“Mislite li da je slučajno da nije slikan? Da nisu uopće dozovolili da ga se vidi i da puštaju samo sliku što više liči na stol s tri noge nego na bivšeg moćnika”, drhtavim nam je glasom rekao ovaj dobri čovjek.

“Pravi Ivo Sanader izazvao bi kraval u Hrvatskoj. On bi napao HDZ neposredno pred izbore, zavio ih u crno. Oporbi, pak, njegov povratak ne odgovara jer bi HDZ svu krivnju bacio samo na Sanadera, pa bi se prikazali kao heroji borbe protiv korupcije. Zato je oko zamjene identiteta stvorena široka zavjera!” rekao nam je. “Osim toga” šapnuo je, “gdje su njegovi satovi?” Na to pitanje nismo imali odgovora. Bilo je jasno da on zna tajnu koja muči Hrvatsku!

Naš carinik prepoznao je lažnog Sanadera - jer je riječ o njegovom zemljaku.

Ime mu je Parsifal!

“Pravi Sanader, logično, nije uopće prešao granicu”, kaže naš izvor nastavljajući uzbudljivu storiju o bivšem premijeru, koji je prelazio sve granice - osim ove kod Bregane. “Umjesto njega, poturili su našeg gastarbajtera, čovjeka koji je izgubio zdravlje po bauštelama u Koruškoj i južnom Tirolu. Znadem ga kao svoj džep, to je moj komšija Parsifal Ćorić iz Čakarovog doca! Jadan, po danu je radio kao vozač viljuškara na baušteli, a po noći sudjelovao na modnim revijama noseći manekenke koje su se okliznule u bolnička kola. Takvih je bilo masa, jer su to seoske djevojke koje nisu naučile biti stabilne na parketu. Bio je to težak, ali odgovoran posao. Sanjao je da će ga Božja providnost i neki modni mačak prepoznati pa će ga lansirati u visoko društvo, ali je nažalost bio lansiran s posla. Kasnije je dobio bulimiju, neka mu je manekenka nagazila kurje oko i ozlijedila nogu. E, to se onda zakompliciralo i Persifal se propio k'o smuk, pa ga više ni rođena strina u Docu nije mogla prepoznati”, priča naš carinik nervozno se okrećući oko sebe.

Milijun eura na račun sirotinje iz Čakarovog Doca

Nesretni Parsifal, postao je svjestan da je u borbi sam proti sebe višestruko slabija strana, pa je – tko zna kojim putem - došao do bivšeg hrvatskog premijera, kojemu je nalikovao kako jaje jajetu. Dogovorili su se izvršiti “cris-cross” - bivši premijer će Parsifalu uplatiti milijun eura na račun neobično čestite, ali siromašne Parsifalove obitelji u Čakarovu docu, a Parsifal će uzeti njegov identitet i krivnju, računajući da će kad-tad biti raskrinkan. “Svima odgovara da je sirotinja u zatvoru, a iskreno, ni vladajući ni oporba ionako ne brinu o Hrvatima iz BiH” - skrušeno nam reče svjedok, inače integralni Hrvat.

Hrvatske vlasti nalaze se nakon ovoga u nebranom grožđu. Kako sada – u vrijeme DNK analize i moderne medicine - priznati tu sramotu? Dok Parsifal Ćorić gušta, svi se pitaju – gdje je pravi Sanader? 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 50
VIDEO

Kukavička šutnja: Zašto biskupi ne kažu DP-u da im program nema veze s kršćanstvom?
KOLUMNA DADE MILASA

Kukavička šutnja: Zašto biskupi ne kažu DP-u da im program nema veze s kršćanstvom?

Plus+ NOVI EXPRESS Trebali bi nedvosmisleno reći da Domovinski pokret nema nikakve veze s kršćanstvom i da je njihov program apsolutna suprotnost evanđelju i socijalnom nauku Crkve, piše Dalibor Milas

Prošla baba s kolačima: Kako su 'možemovci' širom otvorili vrata izborne pobjede HDZ-u
KLAUŠKI O PROMAŠAJU LJEVICE

Prošla baba s kolačima: Kako su 'možemovci' širom otvorili vrata izborne pobjede HDZ-u

Plus+ NOVI EXPRESS Sada Benčić staje na čelo pokreta za spas Hrvatske od HDZ-a, skupljajući ostatke ostataka oporbe s idejom da se nekako sklepa oporbena većina i formira Vlada mimo HDZ-a. Premalo i prekasno
Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin