Obavijesti

Kolumne

Komentari 0

Božji grijeh broj 7, prijetnje novinarima i strast za armature

Božji grijeh broj 7, prijetnje novinarima i strast za armature

EXPRESS Plenković u Bruxellesu predstavlja političara kojeg europski čelnici obožavaju, a doma podržava korupciju i diltetante

VIDEO

Ispod radara javnosti prošao je posljednji intervju sa šefom Hrvatskog sabora Gordanom Jandrokovićem za Hrvatski radio, u kojem je on samouvjereno izjavio da je “tajna uspjeha HDZ-a u tome što je to stranka koja je najbliže onome što hrvatski narod očekuje od politike”. HDZ je, međutim, u Splitu doživio očekivani debakl.

Split: Zoran Đogaš obratio se medijima i čestitao Ivici Puljku na pobjedi

Svojevrsni je kuriozum da je najjača parlamentarna stranka u Hrvatskoj ostala bez političke moći u dva najveća grada u državi. HDZ-ov “padobranac” Zoran Đogaš je u predvečerje svog poraza u drugom izbornom krugu bio prisiljen sučeliti se na HRT-u sa sad već novim-starim gradonačelnikom Ivicom Puljkom. Neugodno je bilo promatrati Đogaša kako izgovara stvari u koje ni sam ne vjeruje te pokušava obraniti nebranjivo. Na Puljkovu zajedljivu primjedbu da se HDZ, unatoč prenaglašenoj kršćanskoj dimenziji ove stranke, ne drži sedme zapovijedi “Ne ukradi!”, Đogaš je odgovorio kao da se našao usred natjecanja za Miss Universe: “Svaki kriminal je individualna stvar. Čak su i u ratu ratni zločini individualna stvar. Ne možete generalizirati i optuživati 200 tisuća ljudi. To vam nije lijepo”.

Zašto ovakva nova Njemačka više nije uzor mnogim Hrvatima
Zašto ovakva nova Njemačka više nije uzor mnogim Hrvatima

Najnoviji smokvin list HDZ-ove toksične politike očito je zaboravio na aferu Fimi medija i više puta pravno potvrđenu činjenicu da je HDZ prva politička stranka koja je osuđena zbog korupcije. Uostalom, kako ne biti zdravo skeptičan prema jednoj političkoj ideji ili programu koji predstavlja jedan plagijator kao što je Vice Mihanović?

Split: Mihanović i Đogaš dali izjavu nakon objave prvih izbornih rezultata

Dok Andrej Plenković u Bruxellesu predstavlja modernog političara te elokventno i umiveno prozapadno lice koje europski čelnici obožavaju, on u Hrvatskoj podržava klasični klijentizam i korupciju te na ključne pozicije postavlja samo sebi odane diletante koji više i ne skrivaju da svoje birače smatraju ovcama. Jedan od HDZ-ovaca je nedavno prijetio djeci jednog novinara, drugi je uhvaćen u krađi željeza, treći (i to jedan od onih ministara u koje se Plenković zaklinjao) je završio u zatvoru zbog malverzacija s europskim fondovima. Sve se ovo dogodilo u svega desetak dana. Čini se da HDZ ovakve likove stvara kao na traci. Koliko god prebrzo potrošeni Đogaš lagao i sebe i nas, korumpirani i nesposobni kadrovi u HDZ-u nisu izuzetak već pravilo. Dojma sam da će HDZ-ovci ukrasti doslovno sve što im dođe pod ruku. Ako već ne mogu očerupati hrvatski proračun ili, što je očito najnoviji trend HDZ-ove pljačke, europske fondove, onda će sigurno barem otuđiti kemijsku olovku ili klamericu iz ureda javnih institucija. Teško je više pronaći dovoljno prostora u dnevnim medijima za sve njihove skandale i propuste.

Vođa Ruske pravoslavne crkve: Patrijarh, bogatun i ex-KGB...
Vođa Ruske pravoslavne crkve: Patrijarh, bogatun i ex-KGB...

Nakon kvislinške epizode u režiji Pavelićevih ustaša, korumpirani i nesposobni HDZ predstavlja jednu od najvećih hrvatskih tragedija. Nije nikakva tajna da HDZ već godinama na razne načine drma Hrvatskom. Jedan od glavnih prigovora domaće javnosti je (ne)kompetentnost kadrova koje Plenković postavlja na ključne funkcije. Izgleda da su najvažnije državne pozicije uvijek rezervirane samo za njegove pijune i poslušnike. Ovoj tezi idu u prilog i nedavna ministarska imenovanja Onog Filipovića i Kolindina bivšeg savjetnika Primorca, iz čijih “životopisa” vrišti nedostatak pripadajućih im kompetencija i političkog integriteta. Dovoljno je samo da ostanu odani stranačkom Kralju Suncu. Iako je Plenković uvjeren da čini dobro Hrvatskoj, njegovi nesposobni kadrovi, odnosno njihovo postavljanje na čelu najvažnijih institucija posljedično dovodi do urušavanja samih institucija.

Bruxelles: Premijer Andrej Plenković na sastanku Europskog vijeća

Da stvar bude još zanimljivija, Plenkovićeva korumpiranog mastodonta više ne krasi ni ona ideološka nit za koju bi se moglo reći da služi kao vezivno tkivo mnogobrojnog članstva. Ova stranka više nije ništa drugo nego interesni kružok nekolicine pragmatika koji su iskoristili pogodan trenutak da bi se obogatili na račun hrvatskih građana. Unatoč tome što se deklarativno zalažu za europske i demokršćanske vrijednosti, za koje više ni oni sami ne znaju što znače, HDZ-ova politika u Hrvatskoj je bila i ostala politika diskreditiranja potencijalnih suparnika i razgradnje političkih procesa u RH.

Kako se Tomislav Tomašević našao u bijegu od svete vode i crkvenog blagoslova?
Kako se Tomislav Tomašević našao u bijegu od svete vode i crkvenog blagoslova?

A da o elementarnom nepoštovanju vlastitih sugrađana i nedostatku spremnosti na dijalog i ne govorimo. Korumpirani Plenkovićev režim je na dobrom putu da si osigura i status najvećeg zlotvora hrvatskog naroda. Koliko se god hadezeovci ponosili činjenicom da su početkom devedesetih bili “državotvorna stranka”, toliko sad sa svim svojim poslušnim pijunima i oportunim uhljebima čine sve da razvale državu koju su navodno mukotrpno stvarali.

Bruxelles: Drugi dan sastanka Europskog vijeća

Nekompetentnih i arogantnih likova definitivno ima u svim političkim strankama i sustavima. Nije to specijalitet HDZ-ove kuhinje. No ovakve se osobe u većini slučajeva drže daleko od javne scene i rijetko se tko njima ponosi. U Hrvatskoj takvi čine elitu. E, to je problem današnje Hrvatske: kradljivci željeza i eura, plagijatori i amateri lišeni odgovornosti za vlastite postupke. I to sa zaštitom političkog vrha.

Novi broj Expressa potražite na kioscima od petka.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Imate masnoću u krvi? Ovo je hrana koja smanjuje kolesterol
ZA ZDRAVO SRCE I ŽILE

Imate masnoću u krvi? Ovo je hrana koja smanjuje kolesterol

Povišene masnoće glavni su uzročnik bolesti srca. Često je dovoljno dva do tri mjeseca da se uz zdrave navike regulira razina kolesterola pa jedite skušu, srdele i povrće, a uživajte i u čokoladi...

Filip Detelić priča nam o obitelji i poslu: 'Moj nos? Rodio sam se takav, nije me kamion pogodio'
OBOŽAVA I NOGOMET

Filip Detelić priča nam o obitelji i poslu: 'Moj nos? Rodio sam se takav, nije me kamion pogodio'

Vječni dinamovac i kerempuhovac Filip Detelić priprema novu premijeru, na malim ekranima gledamo ga u ‘Tvoje lice zvuči poznato’, a na ljeto snima nastavak kultnog filma ‘ZG80’
Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković