Obavijesti

Kolumne

Komentari 31

Černomorec je pokazao da će ova sezona biti Noćnomorec

Dabogda ne bio u pravu, ali po dosadašnjim igrama čini mi se da je upravo taj Černomorec pokazao da bi Dinamova sezona u Europi mogla biti - Noćnomorec!

VIDEO

I dok se većina momčadi u Europi tek zagrijala, postavila ovogodišnje ciljeve, u Maksimiru su uspjeli kompromitirati sve što su zacrtali. Plasman u Ligu prvaka "odgodili" su za sljedeću sezonu, dominacija i bježanje rivalima u HNL-u već do listopada, također je zakazala, a san o prezimljavanju nakon gotovo pola stoljeća, mogao bi također pričekati još jednu godinu. 

E, sad, gdje se promašilo? Europska koncepcija pala je već na golmanima. Isforsiran je odlazak Ivana Kelave, a doveden je golman kriminalnog "backgrounda". To što nikad nije branio izvan Argentine, netko je u Dinamu morao znati, vidjeti, pitati se zašto... Dovoljno je bilo ukucati u Wikipediju. I tako su ostali na mladom Zeleniki i Poljaku Sandomierskom, u čijim referencama stoji da je u svakom klubu imao više primljenih golova nego nastupa. 

Promašilo se "malo" i na trenerima. Jurčić je doveden kao trener za bolje sutra, a pokazalo se da je trener - malo sutra! Pogriješilo se "malo" i na stoperima. Prodani su Vida, Jedvaj i Tonel, a doveden Addy, igrač, kakvog se, uz malo skautiranja, može pronaći na svakom školskom igralištu u Zagrebu. Zakazala je "malo" i atmosfera na tribinama, "ludilo" kao protiv Celtica, Newcastlea, Atletica, pa i, ako se sjećate, protiv Šeriffa 2010., odavno ne stanuje u Maksimiru. Ma koliko se to Mamić i društvo trudili ne priznati. E, sad, kad se sve zbroji, falilo je - malo. No znate kako kažu ljudi, da je malo, ne bi se ni znalo.

Iako, Dinamo ne treba otpisivati. Sjetite se, i 2009. "modri" su Europsku ligu otvorili domaćim porazom od Anderlechta. Već sljedeće kolo slavili su u Temišvaru i do posljednjeg kola bili u igri za prolazak. To je dobra stvar. Loša je što Dinamo jadne igre u Hrvatskoj projicira i u Europi. Samo, u Hrvatskoj je, kao protiv Osijeka, to dosta za tri boda, u Europi, protiv Černomoreca, nije ni za jedan. Dabogda ne bio u pravu, ali čini mi se da je upravo taj Černomorec pokazao da bi Dinamova sezona u Europi mogla biti - Noćnomorec!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta
Mjesečni horoskop za svibanj: Djevicu čeka ljubav, Lava prekid
ZA SVAKI ZNAK ZODIJAKA

Mjesečni horoskop za svibanj: Djevicu čeka ljubav, Lava prekid

Jake pozicije Venere u Biku i Marsa u Ovnu snažan su poticaj za ostvarenje poslovnih, ali i ljubavnih želja. Donosimo što vas čeka, ocjene mjeseca i najbolje datume