Obavijesti

Kolumne

Komentari 27

HNK Hajduk ili HNK Problem? 'Bijeli' ne mogu bez problema

Hajduk jednostavno ne može bez problema pa bi ubuduće ime mogli promijeniti i u HNK Problem. Ako 'bijeli' i nemaju nekih objektivnih problema, sami si ih stvore...

VIDEO

Kad je Hajduk u pitanju, baš ništa ne može proći bez problema. Tako ni povratak na teren dvojice ozlijeđenih stopera, Mateja Jonjića i Gorana Milovića. Povuci potegni oko maski kojima bi trebali zaštiti slomljene jagodične kosti traju toliko dugo da je i Mišo Krstičević, uoči važnog Kup gostovanja u Koprivnici, poželio nešto reći na tu temu. Ali, suzdržao se. Ovaj proljetni Krstičević za razliku od goropadnog jesenskog, zbog upozorenja čelnika kluba da pripazi na ponašanje, 'vozi pod ručnom'.

Svjestan je Mišo da mu je proljetni dio sezone 'kvalifikacijski', te da mu mjerilo za ostanak na klupi Hajduka neće biti osvojeni Kup, nego koliko će uspješno držati jezik za zubima. I za sada mu ide prilično dobro. Prešutio je da je zbog 4000 kuna uštede momčad u Vinkovce putovala kasnijim zrakoplovom i propustila zakazani trening.  Pristao je i na suživot bez komunikacije sa sportskim direktorom Sergijem Krešićem, što je jedinstven slučaj u novijoj povijesti. Šutke vodi momčad i čeka novi ugovor, premda je odavno zaslužio ponudu za nastavak suradnje, koja istječe na ljeto. 

No problem novog ugovora za trenera je tek jedan u nizu problema, bez kojih na Poljudu baš ništa ne može proći. 

Problem je primjerice izbušiti travnjak da bi voda mogla otjecati, pa je zbog toga odgođen derbi. Problem je izbor novog tehničkog sponzora, pa je tako razvrgnuta već dogovorena suradnja s Nikeom. Problem je i suradnja s brazilskim Fluminenseom. Pompozno je najavljena kao suradnja koja će Hajduku donijeti u najmanju ruku Hulka i Neymara, a u konačnici su dobili potpuno nespremne Patinha i Cassia, koji ni trening ne mogu izdržati do kraja.

O problemima sa sucima i HNS-om ne treba ni trošiti riječi, to je posebna tema, kao uostalom i odnosi s klubovima u HNL-u. Lako za 'prirodne neprijatelje' Dinamo, Lokomotivu... ali ni s najbližim susjedima ne ide bez problema. Šibenik još uvijek čeka 4,7 milijuna kuna za Antu Rukavinu, a Reno Sinovčić je nakon zadnjeg susreta čestitao pobjedu uz želju da 'Hajduk više nikad ne bude prvak'.

Problem je u Hajduku i tko će braniti. Legitimna Krstičevićeva odluka da pruži priliku mladom Kaliniću rezultirala je pobunom dijela navijača. Problem im je i kad Štimac pozove Andrijaševića u reprezentaciju, a Krstičević bi ga baš poželio testirati na turniru u Gabeli. Što reći o tihoj patnji navijača Hajduka Tomislavu Kišu, kojeg trener najavljuje kao golgetera bez premca, a uvodi u igru u sudačkoj nadoknadi. Jer problem je što je Kiš previše sličan Ivanu Vukoviću. Problem je bila i prodaja/posudba Josipa Radoševića u Napoli.

Čak ni premještanje spomenika Bajdi Vukasu na privremenu lokaciju ispred stadiona ne može proći bez problema. I da se razumijemo, ovo je tek manji dio problema, a predočili smo vam samo one iz 2013. godine. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Klauški o pregovorima s DP-om: Tko će izdržati još četiri godine? Najbolje da sudac odsvira kraj
NERVOZNI PLENKOVIĆ

Klauški o pregovorima s DP-om: Tko će izdržati još četiri godine? Najbolje da sudac odsvira kraj

Plus+ NOVI EXPRESS Glasači su, međutim, rekli svoje. Uvalili su ga u novi mandat za koji se on sad bori u pregovorima s Domovinskim pokretom

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'
VELIKI INTERVJU

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'

Naš najbolji neurokirurg, prof.dr. Josip Paladino iza sebe ima 46 godina rada u struci, i nema namjeru stati. Iako stručnjak za mozak, njega kroz život vodi srce, kaže nam
Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?
SVE ŠTO TREBATE ZNATI

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?

U finale Eurosonga prolazi 10 najboljih pjesama iz prvog polufinala, i 10 iz drugog. Uz njih, u finalu se natječu i 'Big 5' zemlje, kao i zemlja domaćin