Obavijesti

Kolumne

Komentari 49

Hoće li polarnog medu na klupi Hajduka ipak zamijeniti grizli?

Hoće li polarnog medu na klupi Hajduka ipak zamijeniti grizli?
1

Da parafraziram onu poznatu poslovicu, drže da im je u ovom trenutku 'bolje polarni medvjed na klupi, nego grizli na grani'. Opet, tko zna, možda pregovaraju s pandom

VIDEO

Vodstvo Hajduka ne miri se s temperamentom Miše Krstičevića i zato mu još uvijek nisu ponudili novi ugovor. Iako se aktualni trener Hajduka u proljetnom dijelu sezone prilično primirio, čelnici kluba svjesni su da u njemu leži tempirana bomba. 

S Krstičevićem nikad nisu na čistu kome bi sljedećem mogao zalupiti vrata pred nosom, ili kada bi opet mogao izazvati rašomon u momčadi, poput prošlotjednog, kad je ničim izazvan najavio da će Blaževića preseliti na klupu i dati priliku Kaliniću, što je destabiliziralo oba golmana i uzbunilo navijače.

Zato se u kuloarima sve češće priča o njegovim potencijalnim nasljednicima, a među kandidatima se pojavilo i ime Igora Pamića, koji je ove sezone 'oteo' Hajduku čak osam bodova. 

'Kad Pamiću već ide ovako dobro protiv Hajduka, najbolje da ga dovedemo za trenera', kazao je u društvu bliskih prijatelja član Nadzornog odbora Hajduka nakon poraza od Istre. Svi su ga u čudu pogledali, na što se on zagonetno nasmijao i dobacio: 'Zašto ne'?

Doista, puno je razloga zbog kojih bi Igor Pamić mogao sjesti na klupu Hajduka, na kraju krajeva radi se o kvalitetnom i iskusnom treneru, koji još uvijek nije dobio prigodu raditi u velikom klubu koji se bori za trofeje. No postoje i dva razloga protiv. Jedan je Pamićev temperament, a drugi činjenica da je igrao za Dinamo.

Kad je u pitanju temperament, tražiti razliku između Krstičevića i Pamića je kao da tražite razliku između polarnog medvjeda i grizlija. I ono malo čitavih vrata na Poljudu koje bi za sobom ostavio Krstičević, Paminjo bi razvalio čim bi mu netko stao na žulj ili mu se miješao u rad.

Iako bi Paminja mnogi s oduševljenjem i raširenih ruku dočekali na Poljudu, veliko je pitanje što bi o tom potezu uprave rekli navijači. U gradu u kojem do 35. svi misle da mogu biti prvotimci, a nakon 35. treneri Hajduka, do mišljenja navijača se i te kako drži, a oni ne preferiraju 'Dinamove kadrove'. 

Za sada vodstvo Hajduka mudro šuti i čeka rasplet sezone. Krstičević može osvojiti Kup i izboriti Europu, a opet, neće im poput Reje ili Balakova odlepršati u Lazio ili Kaiserslautern. Da parafraziram onu poznatu poslovicu, drže da im je u ovom trenutku 'bolje polarni medvjed na klupi, nego grizli na grani'. A opet, tko zna, možda Brbić i društvo u tajnosti pregovaraju i s 'pandom'.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...
Posjetili smo najveći zabavni park u Europi: 'Vožnje su lude, ali adrenalin te tjera na još'
NEPONOVLJIVO ISKUSTVO

Posjetili smo najveći zabavni park u Europi: 'Vožnje su lude, ali adrenalin te tjera na još'

Otvorenje hrvatskog dijela parka bio je povod da obiđemo spektakularan park u njemačkom Rustu koji dnevno može primiti čak 35.000 ljudi. Najveća atrakcija je Rimčev roller coaster Voltron Nevera