Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
129 komentara

Hrvatski san: I kad Lovro ode, ostaju mu nekretnine i lova...

A njegova supruga podnijela je zahtjev za prenamjenu. Bi li kupovala zemlju da sa svojim suprugom nije razgovarala o tome i prenamjeni?

Zagreb: Vlada održala 118. sjednicu
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
129 komentara

Pravnik i premijer Andrej Plenković je rekao da je sa svojim ministrom uprave Lovrom Kuščevićem prošao papir po papir i na kraju zaključio: nema ničega što bi narušilo Kuščevićev moralni i politički integritet, radi se samo o greškama neupisivanja nekretnina u katastar.

Ne znamo koje je papire Lovro donio Plenkoviću, ali samo su dvije opcije. Ili je prešutio veliki dio toga ili je premijer loš pravnik i političar. Jer ovdje se ne radi samo o neupisivanju dvije kuće u katastar.

KOLUMNA: U ZEMLJI SINKOPE Nema paralelnog svijeta gdje je Lovro Kuščević iskren i čestit!

Supruga njegova ministra je kupovala zemljište koje je onda općina na čelu koje je Kuščević dvije godine kasnije prenamijenila u građevinsko. I ono što su platili 60.000 kuna, danas je vrijedno 2,8 milijuna. Kuščevićevo opravdanje da se izuzeo zaista ne drži vodu. Odluku je donijelo vijeće s HDZ-ovcima kojima je Kuščević šef, prebacio je odlučivanje na čovjeka kojem je također nadređen.

A njegova supruga podnijela je zahtjev za prenamjenu. Bi li kupovala zemlju da sa svojim suprugom nije razgovarala o tome i prenamjeni?

Teško. I nije to jedni slučaj. Kuščević je na parceli na kojoj se smjela držati stoka sagradio štalu. Opet je općina nakon toga dopustila da se štale prenamijene i sad poduzetni ministar umjesto štale ima kuću. Kuščević je od svoje tvrtke kupio poslovni prostor jeftinije nego što ga je ona platila. A zatim preprodao po dvostruko višoj cijeni, dok su oni kojima je tvrtka ostala dužna, uključujući državu, ostali kratkih rukava.

EKSKLUZIVNI DOKUMENTI Kupio pašnjake za 60.000 kn, prodao ih za 1,4 milijuna kuna

Ako je Martina Dalić otišla zbog sumnji na pogodovanje drugim osobama i netransparentnost, ovo je deset puta gori slučaj. Plenković ipak zasad brani ministra iako je slučaj neobranjiv. Ali da Kuščević i očekivano podnese ostavku, nema se što brinuti. Sve nekretnine i novac mu ostaju. Vratit će se na Brač i uživati u ljepotama otoka. Novac i nekretnine mu ostaju. To je ono što se, nažalost, zove hrvatski san i sušta je suprotnost onome što se podrazumijeva pod pojmom “američki san”.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message