Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
32 komentara

Jezik ih raskrinkava: Bernardić kopira čak i Bandićeve fraze...

Bandić često govori kako “preuzima odgovornost”. Bernardić je “spreman preuzeti odgovornost za Hrvatsku”. Šegrt je preuzeo majstorov jezik, ali nasreću ne i njegov “dar”

Foto: Facebook
32 komentara

"Jedina velika koalicija koju mi prihvaćamo je velika koalicija s građanima Hrvatske”, rekao je Davor Bernardić na zadnjoj sjednici Glavnog odbora SDP-a. Praznina te fraze zastrašuje. U njoj nema sadržaja, ona je uvreda pameti, pa ipak je vrlo rječita. Njena je forma, naime, identična formi Bandićeve demagogije: “Mi smo, kao što to Milan Bandić vrlo često kaže, u permanentnoj koaliciji s našim sugrađanima, a tako ćemo to i nastaviti”, rekla je 8. studenog 2015. Jelena Pavičić Vukićević.

Proglas kralja Aleksandra o uvođenju diktature počinjao je riječima: “Kucnuo je čas kad između mene i naroda neće biti posrednika...” Koalicija s građanima može biti samo diktatura, ili kleptokracija, kao u Zagrebu. Razlikovanje loše elite i dobrih građana prvi je i najvažniji kriterij populizma. Koalicije su dogovori stranaka. Točka.

Bandić često govori kako “preuzima odgovornost”. Bernardić je “spreman preuzeti odgovornost za Hrvatsku”. Šegrt je preuzeo majstorov jezik, ali nasreću ne i njegov “dar”.

Više puta smo upozoravali na nedostatak sadržaja u njegovoj retorici. Hrvatska se valjda opametila i shvatila da od fraziranja, desnog ili lijevog, nema kruha. Treba nam lider konkretnog, jezgrovitog i sadržajnog jezika. Taj će reći da nas upropaštavaju lopovi. Najavit će zakon o podrijetlu imovine i oduzimanju nezakonito stečenog bogatstva. Najavit će jačanje Zakona o sprečavanju sukoba interesa. Vraćanje u život “poreznog Uskoka”, tijela koje je raskrinkalo Mamića, ali je dogovorom elita umrtvljeno. Stavljanje svih operacija proračuna na internet. Reviziju i kontrolu POS-ovih stanova. Objavu svih korisnika javne imovine itd. Taj će lider reći i rokove u kojima će sve to obaviti. Pokazat će pripremljene zakone sa svim provedbenim mjerama...

Eto, to možemo sanjati, a kad se razdani, čut ćemo Beru kako prosipa bandićevsku marmeladu od fraza i Plenkija kako se bori za vrh stranke s konkurentima nalik na Beru...

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message