Obavijesti

Kolumne

Komentari 44

Kako 'tići' igraju, svaki treba dobiti po jedno 'Hajdučko srce'

Ako Torcida ove godine dvoji koga nagraditi 'Hajdučkim srcem', što li će tek biti sljedeće godine? Ovi 'bili tići' igraju za dušu, bore se i doista ih je lijepo gledati

VIDEO

Pogled u svlačionicu Hajduka nakon pobjede nad Splitom otkrio je puno toga. Razdraganu mladost s pizzom i sokom u rukama, pjeva se 'Večeras je naša fešta', a brojni čestitari navratili su kako bi podijelili radost i stisnuli ruku Igoru Tudoru, koji je u kratkom roku 'radnu momčad' pretvorio u savršeno uigrani stroj koji melje sve pred sobom. Kao da ih je Tudor isključio s akumulatora i prikopčao direktno na visoki napon.

Slika neopterećene i razdragane mladosti, koja se zajednički veseli uspjehu, ostala je svima u pamćenju. A imaju se 'bili tići' čemu i veseliti. U dvije utakmice, na dva tradicionalno neugodna gostujuća terena, u Stanovima i Parku mladeži, Tudorov dječji vrtić zabio je osam golova, nakon tri kola su neporaženi i s puno optimizma čekaju Dila Gori u trećem pretkolu Europske lige te nastavak prvenstva i ogled s Hrvatskim dragovoljcem.

No više od golova i pobjeda plijeni lakoća kojom Hajdukova mladost igra i s koliko zrelosti ispunjava sve ono što trener od njih traži. A Tudor najavljuje kako ono najbolje tek slijedi! Ako ovaj Hajduk može bolje, onda im i ambicije definitivno sežu dalje od 'borbe za vrh ljestvice i što dalje u Europi', ma koliko to nevjerojatno zvučalo na početku sezone. 

Hajduku tradicionalno sklona publika u ljetnim mjesecima, kada se i protiv neatraktivnih protivnika Poljud s lakoćom do vrha puni, jedva čeka ogled s Gruzijcima. Broj pretplatnika obilato je prešao 5000, a u Hajduku se nadaju obaranju rekorda od 6150 pretplatnika iz jubilarne sezone u kojoj je u cijenu pretplate bila uključena i ulaznica za rođendanski ogled s Barcelonom. 

Momčad je dakle u sjajnoj formi, gledatelji će u četvrtak, nema sumnje, do vrha napuniti Poljud... Ukratko, svi preduvjeti za još jednu veliku utakmicu su stvoreni. No kombinacija euforije, koja je zahvatila Split, te mlade momčadi, koja ne može pobjeći od oscilacija, zna biti pogubna. Zato Tudor mora uložiti veliki napor kako bi stišao euforiju i mladiće držao čvrsto na zemlji. 

U danima koji slijede vodstvo Torcide objavit će ime igrača kojeg će nagraditi 'Hajdučkim srcem' za proteklu sezonu. Neslužbeno, kandidati su kapetan Mario Maloča, koji je više puta ugrozio karijeru i igrao ozlijeđen, te Goran Jozinović koji često gura glavu i tamo gdje drugi ni kopačku ne bi stavili. Pitam se, ako Torcida ove godine dvoji koga nagraditi, što li će tek biti sljedeće godine u ovo doba? Kako ovi novi klinci igraju, svakoga bi trebalo nagraditi po jednim 'Hajdučkim srcem'.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

Tko je Ivana Habazin? Izgubila je oca kao beba i prošla pakao, bila u samostanu. Sad je u vrhu
TEŠKA ŽIVOTNA PRIČA

Tko je Ivana Habazin? Izgubila je oca kao beba i prošla pakao, bila u samostanu. Sad je u vrhu

Najbolja hrvatska boksačica Ivana Habazin (34) prošla je trnovit put do svjetskih pojaseva, a 'odustala' je samo jednom u životu...

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...
SAZNAJTE ŠTO VAS ČEKA

Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...

Škorpionom vlada Pluton, planet koji upravlja i uništenjem i transformacijom, tako da ovaj Mjesec naglašava potrebu za suočavanjem s tim skrivenim problemima, kaže astrologinja Rose Smith