Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
Kolumna
Ivan Pandžić Subota, 22.06.2019. u 09:00
26 komentara

Kuščević pokazao kako Javna uprava ne treba funkcionirati

Jasno je da Kuščević to neće promijeniti, ali nitko ga, što je najžalosnije, u HDZ-u neće ni sankcionirati, poručiti mu: “Kako ćeš ti provoditi reformu kad si kršio zakon?”

Zagreb: Vlada RH održala 113. sjednicu
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
26 komentara

Ministar uprave Lovro Kuščević došao je samo sa jednim zadatkom. Reformirati javnu upravu i napraviti učinkovitiji, manji i pošteniji sustav koji će funkcionirati jednako za sve građane. Ministar to nije uradio, a kako stvari stoje, neće ni biti velikih promjena u ovome mandatu. Ministar je pak dao još jedan sjajan primjer kako javna uprava ne bi trebala funkcionirati, ali i zašto je politički moćnici neće mijenjati. Jer kako bi se inače mogli pokrivati zakonskim rupama, formalnostima i pravom, a u biti raditi u svojem interesu.

MALE TAJNE VELIKOG MAJSTORA Prvi milijun Lovre Kuščevića: 'Dilao' je cement, gaće, čarape

Dok je bio načelnik na Braču, donijeti su propisi koji su omogućili i njemu da od štale ima kuću. Kao i svima drugima, brani se Kuščević, i zato neće biti nikakvih zakonskih sankcija. Nije imao ni drugu kuću prijavljenu u katastar 11 godina, ali nekim čudom naša javna uprava mu nije napisala nikakvu kaznu, upozorenje, sve je papire dobivao da se može baviti dalje turističkom djelatnošću. Oni koji se bave istim tim poslom kažu da bi oni itekako bili blokirani ili kažnjeni, ali eto, na moćnom lokalnom političaru koji je postao ministar slučajno se dogodio propust institucija.

'IMAM RAČUN ZA NJIH' Kuščević: Uzgajao sam kokoši, a najdraža mi je kokoš hrvatica

Ovi primjeri ministra pokazuju ono što ćete čuti od svakog investitora koji je probao legalno, bez veza i podmazivanja, nešto sagraditi: propise mi tumače različito, traže me niz dokumenata koje bih trebao imati, stalno je još nešto potrebno... Tako je to kad pokušaš po proceduri. Ali ako si slučajno moćan, možeš se pokrivati zakonom, širiti, pretvarati vapnenice u vile, štale u kuće za odmor. Sve “po zakonu”. Šteta koja nastaje za ugled zemlje i ekonomiju takvim funkcioniranjem sustava je golema. 

NENAD KUŠČEVIĆ Očajni otac brani sina ministra: 'Pola Brača ima više nego on!'

Jasno je da Kuščević to neće promijeniti, ali nitko ga, što je najžalosnije, u HDZ-u neće ni sankcionirati, poručiti mu: “Kako ćeš ti provoditi reformu kad si kršio zakon?”. Nastavit ćemo po starom, a ljudi koji se kunu da imaju rješenja za procvat države nisu na kraju sposobni ni kako treba popuniti imovinsku karticu. Jer im je to prekomplicirano     

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message