Obavijesti

Kolumne

Komentari 12

Lijepo je to izgledalo, ali ćemo tek vidjeti je li bilo i uspješno

Štimac je reprezentaciju približio navijačima, stvorio poticajnu atmosferu na i izvan terena, no tek ćemo u petak na maksimirskom travnjaku vidjeti uspješnost priprema

VIDEO

Praktički desetak dana slušamo o sjajnom ugođaju i dobrom radu  na pripremama nogometne reprezentacije. U Međugorju i Zagrebu izabranici Igora Štimca osim rada na terenu radili su i izvan terena, stvarajući poticajnu atmosferu među navijačima, djecom, domaćinima... Sve u cilju "približavanja reprezentacije  narodu" kako svoju misiju voli nazvati sam izbornik.

I to lijepo izgleda, zašto to ne priznati, makar bila riječ i o gorljivim kritičarima. Ipak, uspješnost ovih podužih priprema vidjet će se tek na maksimirskom travnjaku, u petak navečer u srazu protiv Škotske. Igre i rezultat jedini su filter ocjenjivanja rada Štimca i naših nogometaša koji bi s još jednom pobjedom nastavili žestoku borbu s Belgijcima za direktan put na svjetsku smotru u Brazil.

A utakmica nije bezopasna, koliko god Škotska bila loša, oslabljena, pa čak i "najgora u povijesti" kako ih opisuju novinari koji su 24 sata uz nju.  Sposobna je poput utopljenika povući još nekoga za sobom, nama je bitno samo da to ne bude Hrvatska. 

Kako se prava profesionalnost pokazuje u ovakvim, uvjetno rečeno, malim utakmicama, a ne u dvobojima protiv, primjerice, Engleza, Nijemaca, Brazilaca, tako od reprezentativaca očekujemo visoku odgovornost koju su mogli steći i spoznati samo dobrim pripremama. Pa i izbornikovom "jezikovom juhom". Jer, zabune ne smije biti, slučajan kiks protiv Škota bilo bi nogometno razočaranje godine.

Stoga se može zaključiti, vidimo li rastrčanu, motiviranu i upornu Hrvatsku protiv Škota tada rezultat neće izostati, novi način priprema koje prakticira Štimac bit će pun pogodak. Opet, s rastrganom igrom, problemima i, teško nam je i pomisliti, neugodnim, iznenađujućim rezultatom,  Štimčeve pripreme bit će propale i promašene već sa zadnjim sudačkim zviždukom. 

Povrh svega bit će silno zanimljivo kakvu će postavu složiti izbornik. Na Modrića i Ćorluku ne može računati, a to nije mali nedostatak. Pa, Hrvatska nastupa bez svoja dva najbolja igrača. Oduzmite Englezima Rooneya i Gerrarda, Španjolcima Iniestu i Villu, to su odmah neke druge momčadi... Nije li tako i s našom Hrvatskom?

Nas navijače isto neka ponese poticajna atmosfera na tribinama koje će ugostiti više od dvije tisuće škotskih navijača. Koji su, pak, prvaci svijeta u poticajnoj atmosferi. Ti dragi ljudi, koji su preplavili Zagreb pokazujući svoje veliko i hrabro srce donacijama hrvatskim udrugama koje se brinu za bolesnu djecu, zaslužuju sve počasti i hrvatskih navijača. Pozdravimo ih, uživajmo u njihovom navijačkom nastupu, a nakon hrvatske pobjede tu smo da ih utješimo druženjem i zabavom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...
Posjetili smo najveći zabavni park u Europi: 'Vožnje su lude, ali adrenalin te tjera na još'
NEPONOVLJIVO ISKUSTVO

Posjetili smo najveći zabavni park u Europi: 'Vožnje su lude, ali adrenalin te tjera na još'

Otvorenje hrvatskog dijela parka bio je povod da obiđemo spektakularan park u njemačkom Rustu koji dnevno može primiti čak 35.000 ljudi. Najveća atrakcija je Rimčev roller coaster Voltron Nevera