Obavijesti

Kolumne

Komentari 88

Lino: Jako me veseli naša igra, ali sada nam dolazi ono pravo

Naravno da me raduje pobjeda nad Srbijom, pogotovo nakon poraza u Beogradu jer i tamo smo bili bolji. No Mađarska će biti teži protivnik i moramo puno više paziti

VIDEO

Ovo što smo do sada vidjeli, pogotovo utakmicu sa Srbijom i cure s Rusijom, sve nas može jako veseliti. Ono što nas posebno čini zadovoljnim je igra. Igračice i igrači, ali stručni stožer zaslužuju puno komplimenata. Način na koji igramo nam daje razlog za optimizam. Igramo puno brže i modernije od ostalih.

Poglavito je to pokazala utakmica sa Srbijom. Pobijedili smo ih u svim segmentima rukometne igre. Isto to vrijedi i za žene protiv Rusije.

Naravno da me  raduje pobjeda nad Srbijom, pogotovo nakon onog poraza u Beogradu jer i tamo smo bili bolji. Treba napomenuti da je odlična naša funkcionalna motorička priprema, djelujemo puno moćnije i brže od ostalih. 

Sada se posebno vidi da je ispravna bila odluka koju smo promovirali u Ateni kada smo predstavili 5-1 zonu

Imamo veliku prednost u tranziciji, iznimno brzo trčimo u kontru iz obrane koja je u obje utakmice bila čvrsta i jaka.

Sada se posebno vidi da je ispravna bila odluka koju smo promovirali u Ateni. Tada smo postavili tu 5-1 obranu koja je  i danas suvremena. Nju je vrlo teško razbiti bilo kojem napadu. 

Za fantastičnu pripremu reprezentacije trebamo čestitati i profesoru Tomljanoviću koji je puno radio na tome. Ovo je pobjeda cijelog tima i to treba posebno naglasiti.

To me itekako ohrabruje. Međutim, moramo ostati čvrsto na zemlji. Moramo biti oprezni u ove tri utakmice koje slijede jer će nam biti puno teži protivnici. Vidim da Goluža spušta tenzije i to je dobro. Postoji tendencija da nastavimo s ovakvim igrama. 

Moramo se čuvati mađarske vanjske trojke, poglavito Csaszara koji nije visok, ali je jako mudar igrač 

Mađarska će biti teži protivnik nego Srbija. Moramo puno više paziti na njih nego na srpske igrače iako vidim da lako gube lopte u napadu. Upravo je to naša snaga jer ćemo ih kažnjavati kontrama. Njihova obrana 6-0 je viša od ostalih reprezentacija na Olimpijskim igrama. Od njihove reprezentacije na Igrama viši smo samo mi. Nedostatak njihove obrane je što su malo sporiji u bočnom kretanju. No, ponavljam, imat ćemo ispred sebe višu obranu nego do sada i tu naši vanjski igrači moraju biti u formi.

Moramo se čuvati njihove vanjske trojke, poglavito Csaszara koji nije visok, ali je jako mudar igrač. O desnom vanjskom Nagyju ne treba puno pričati, Ivancsik na lijevom krilu je odličan, golman je dobar, dok na desnom krilu ipak nisu tako dobri i vidim da njihov izbornik tu često mijenja. Protiv Mađarske moramo igrati jednako kao i protiv Srbije, ali, ponavljam, bit će puno teži protivnik.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 88
VIDEO

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta
Mjesečni horoskop za svibanj: Djevicu čeka ljubav, Lava prekid
ZA SVAKI ZNAK ZODIJAKA

Mjesečni horoskop za svibanj: Djevicu čeka ljubav, Lava prekid

Jake pozicije Venere u Biku i Marsa u Ovnu snažan su poticaj za ostvarenje poslovnih, ali i ljubavnih želja. Donosimo što vas čeka, ocjene mjeseca i najbolje datume