Obavijesti

Kolumne

Komentari 65

Mačekovština u Vladi: Mi smo zemlja idiota i debilnog imidža

Vlada nas uvjerava da je poraz pobjeda, da je skuplje jeftinije, a privatno zapravo službeno, da je zaduživanje uspjeh i da su poduzetnici zapravo krivi za deficit.

VIDEO

Već pomalo zaboravljeni Ratko Maček ostavio nam je u amanet dvije stvari: dragocjenu sintagmu u obliku uvrede "lažeš k'o Maček", te pomalo naivnu pomisao da nas je u svom mandatu Sanaderova spin doktora ipak uspio senzibilizirati na laž, osobito onu koja dolazi iz centra političke moći. 

No svejedno, ovih su dana čak i inače suzdržani novinski komentatori sa zgražanjem konstatirali:  "U Banskim dvorima valjda misle da vladaju zemljom idiota!".

Opet.

Mačekovi biseri

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Mačeka više nema, ali njegovi biseri su ostali: satovi nisu imovina, afera Imostroj, opravdanje da Vlada ne objavljuje svoje dokumente zato što je  "server pun"... Ali ništa se nije moglo mjeriti sa Sanaderovim putovanjem u Veronu.

Maček je tada najprije tvrdio da puta nije bilo. Zatim da je premijer putovao privatno. Pa poluslužbeno. Onda je tvrdio da je Sanader bacio hotelski račun. Potom ga odbijao pokazati, da bi ga nakon više od tri mjeseca navodno pokazao nekim novinarima, koji ga, pak, nisu objavili u svojim medijima.

I taman kad smo mislili da je s Mačekovim odlaskom iz Banskih dvora zauvijek nestala i notorna "mačekovština", iz Vlade nam je servirana nova porcija spinova.

Izmijenjeni Lex Perković nije bio poraz Zorana Milanovića u ratu s Viviane Reding, već njegova velika pobjeda izvojevana ruku pod ruku s Jose Manuelom Barrosom.

HDZ je kriv za sve 

Tek nakon dvije godine mandata Vlada nas pokušava uvjeriti da je HDZ kriv za sve, a Slavko Linić da su poduzetnici odgovorni za raspad njegove državne blagajne. Vanjsko zaduživanje proglašava se uspjehom, odbijanje rezova napretkom, usporeno propadanje oporavkom. 

A kao šlag na tortu ovih dana nam je servirano obrazloženje o premijerovu putovanju zrakoplovom na Krk. 

U njemu je dulja relacija proglašena kraćom, skuplja varijanta jeftinijom, trošak putovanja automobilom pa avionom zapravo je bila ušteda, a ono što je prvo predstavljeno kao privatno putovanje kasnije je preinačeno u službeno.

Bez objašnjenja što je Milanović službeno obavljao na Krku, niti zašto je prazan avion išao iz Zagreba u Sarajevo, a prazni auti iz Sarajeva u Zagreb.   

Bila je to čista nepatvorena mačekovština. 

I tako, shvatili smo da bez obzira tko sjedi u Banskim dvorima, u Vladi još uvijek ima onih koji misle da vladaju zemljom idiota. I otvoreno se zgražaju nad našim "debilnim imidžem".

Ratko Maček je možda otišao, ali njegov zloduh još tumara hodnicima Banskih dvora. 

Tomislava Klauškog pratite i na Facebooku

Mesićeva taktika: Sakrij se iza antifašizma i nazovi Bajića

Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 65
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'
'BRAK NA PRVU'

Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'

Filip i Tamara prvo su gledali kako on govori da se ne bi okrenuo za djevojkom kao što je Tamara jer nije njegov rang