Obavijesti

Kolumne

Komentari 48

Milanovićev lov s herojem i Karamarkova pseća šapica

Milanovićev lov s herojem i Karamarkova pseća šapica
3

Milanović pokazao da ima i druge prijatelje osim onih iz Peperminta, Karamarko pokazao da ima meko srce, a Radimir Čačić otkrio da ne bira koalicijske partnere.

VIDEO

Eto vidite da Tomislav Karamarko nije tako krvoločan tip kakvim se predstavlja dok sikće na jugofile, riga vatru na nenarodni režim i poziva na linč onih koji nisu željeli i nisu voljeli hrvatsku državu.

Naprotiv, on je političar nježna srca, pun ljubavi i sentimenta prema malim životinjama koje mu pune povjerenja pružaju svoju šapicu u znak zahvalnosti. A tko voli životinje, mora voljeti i ljude, je li tako? Pa makar oni bili ljevičari. 

A vidite i da Zoran Milanović nije takav nekompetentni šmokljan kakvim ga se predstavlja, da nije šef stranke koja štiti udbaške zločince i simbolizira nasljednicu one zločinačke Komunističke partije. 

Eno ga, uslikao se ovoga vikenda odmah zdesna generala Ante Gotovine, nakon što je s njim lovio tunu i okretao se budućnosti. Uz njega je izgledao tako nekako, domoljubno. Skoro pa opasno.

Čak je i Gotovina izgledao kao da mu je malo neugodno.

Ugoda s Kolindom

A vidite i da Radimir Čačić nije baš tako nabrušeni osvetnik, pun gorčine i želje za uništenjem, kakvim su ga predstavljali dok je igrao zatvorski golf. Eno ga, priča o tome da je dobar i s Karamarkom i Milanovićem, kako mu je ugodno s Kolindom, ali mu je Josipović bliži, pa čak i hvali rezultate Milana Bandića u Zagrebu.

Iako ga je prije nekoliko godina pljuvao zbog lažnih obećanja, propalih projekata, zlatnih zahoda i milijunskih promašaja. 

Ali dobro, čovjek koji tek izađe iz zatvora, pa još na uvjetni otpust, nije baš u prilici birati prijatelje. A još manje koalicijske partnere.

No zato Karamarko i Milanović koriste svaku priliku da malo ispeglaju ili nabildaju svoj imidž.

Šef HDZ-a uslikao se sa svojom atraktivnom djevojkom u ogulinskoj udruzi Šapa u srcu, u skupoj majici (nije valjda lažnjak?), s trodnevnom bradicom i malom šapicom u svojoj policijsko-obavještajno-domoljubnoj desnici, što je sigurno slomilo srce svakom ljubitelju kućnih ljubimaca. 

Nema veze što psić okreće glavu, proći će ga.

Uglavnom, nakon svih nabrušenih nastupa, tuđmanovske retorike, postrojavanja u vukovarskoj koloni i zastrašivanja male djece, plahih žena i prestravljenih ljevičara, ova fotografija s malim psićem trebala je javnosti dočarati ljudsku, mekšu, prihvatljiviju, svakako manje zastrašujuću stranu Tome Karamarka. 

Ako u politici postoji guranje u centar, onda je ovo bilo guranje direktno u naručje birača.

Nabrušavanje imidža

S druge strane, siroti Milanović trebao je malo nabrusiti imidž. Nakon javnog šamaranja, oporbenog pljuvanja, stranačke kritike, gubitka povjerenja u vlastitim redovima, a još više u javnosti, dobro mu ej došlo malo junačkog poziranja s pravim herojem, a ne zločincem.

Ono s dvije kolone u Vukovaru bio je tek mali nesporazum. Milanović je napokon ukebao Gotovinu, stisnuo ga uz stamenog Jakovinu da ne izmigolji pred službenim fotićem, a pritom iskrivio usta u ono što bi se valjda trebalo protumačiti kao osmijeh. 

Pa neka netko sada kaže nešto o nenarodnoj vlasti. O jugofilima i komunjarama. Ne bi valjda proslavljeni general s takvima tune lovio. Kao što ih ne želi loviti s onim tko je njega ulovio.

Karamarko je tako pokazao da nije samo "dovoljno hrabar da kandidira ženu za predsjednicu", nego je i hrabar da u društvu svoje djevojke uhvati nedužnog psića za šapicu. 

Dok je Milanović iskoristio priliku da se pohvali kako ima i drugih prijatelja, osim onih iz "Peperminta".

A što se oslobođenog Čačića tiče, njemu je apsolutno svejedno, on trenutno nije u prilici birati prijatelje. Baš kao ni koalicijske partnere. 

Tomislava Klauškog pratite i na Facebooku

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 48
VIDEO

Klauški o pregovorima s DP-om: Tko će izdržati još četiri godine? Najbolje da sudac odsvira kraj
NERVOZNI PLENKOVIĆ

Klauški o pregovorima s DP-om: Tko će izdržati još četiri godine? Najbolje da sudac odsvira kraj

Plus+ NOVI EXPRESS Glasači su, međutim, rekli svoje. Uvalili su ga u novi mandat za koji se on sad bori u pregovorima s Domovinskim pokretom

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'
VELIKI INTERVJU

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'

Naš najbolji neurokirurg, prof.dr. Josip Paladino iza sebe ima 46 godina rada u struci, i nema namjeru stati. Iako stručnjak za mozak, njega kroz život vodi srce, kaže nam
Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?
SVE ŠTO TREBATE ZNATI

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?

U finale Eurosonga prolazi 10 najboljih pjesama iz prvog polufinala, i 10 iz drugog. Uz njih, u finalu se natječu i 'Big 5' zemlje, kao i zemlja domaćin