Srž dobrog banh mija je baguette koji se radi od rižinog i pšeničnog brašna, te dobro marinirana svinjetina (može biti lungić, kare, u marinadi od đumbira/korijandera ili 5spice začinske mješavine, dakle bit je meko meso s kineskim štihom). Ja sam se poslužila kukuruznim baguettom iz pekare uz vrlo dobar krajnji rezultat.
Sastojci za četiri sendviča:
Priprema:
Na temelju ovog recepta možete graditi svoje okuse kako vam paše, mijenjati meso, marinade, povrće i sl. Samo neka bude toplo, s paštetom (može biti i svinjska), lagano hrskavim, kiselkastim povrćem i mesom u nekoj azijskoj marinadi.
Izvorni recept pročitajte ovdje.
O autorici:
Pozdrav. Ja sam Tea, food blogerica, nešto između sportaša i hedonista. Život sam posvetila sinkroniziranom plivanju, a završila u kuhinji. Ne razumijem se u politiku, ali razumijem u začine. Najviše volim pojest, popit i popričat. Novac koji ne zajedem potrošim na putovanja te se smatram utjelovljenjem Indiane Jonesa minus šešir. S glavom u vodi i nogama u oblacima. Moje avanture možeš pratiti tu, tu, pa čak i tu.