Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
Kolumna
Alen Galović Subota, 17.08.2019. u 12:45

Ne, biskupi nisu krivo shvaćeni. Oni su udarili na napredak...

Iako im je u fokusu - kako se najavljivalo - trebala biti obitelj, veća je vjerojatnost da im se pred očima ukazivao lik jedne ministrice koja ih silno žulja

Zagreb: U crkvi Sveta Mati Slobode služena misa za Franju Tuđmana
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
61 komentara

Hrvatski su biskupi iskoristili blagdan Velike Gospe za pravu ofenzivu na ciljane mete, koristeći gotovo ratnu strategiju, u dobro organiziranom rasporedu.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Gađalo se precizno - u škole, u računala i tablete, u društvene mreže, u pametne telefone, u medije i - zmajeve. Posve je jasno da te teme nisu slučajno izabrane te da nije slučajna ni činjenica da se od sličnih ispada strateški i lukavo suzdržao kardinal Bozanić.

Iako im je u fokusu - kako se najavljivalo - trebala biti obitelj, veća je vjerojatnost da im se pred očima ukazivao lik jedne ministrice koja ih silno žulja.

MISLI S OLTARA Udarili po modernoj tehnologiji i obrazovanju zbog ministrice!

Očekivano, najizravniji je bio sisački biskup Vlado Košić, koji je govorio upravo o eksperimentalnoj Školi za život, a uvođenje 'tehničkih informatičkih pomagala' nazvao je tehnicizacijom koja obrazovni proces 'sve više lišava odgojne dimenzije'.

Splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić tumačio je da su 'geste dobrote po primjeru Majke Marije' ugrožene novim sredstvima digitalnih komunikacija, gvardijan fra Ante Čovo (onaj isti koji je Plenkoviću naredio: 'Klekni i moli!') vrlo je jasno poručio roditeljima da ne dopuste medijima i ustanovama da odgajaju njihovu djecu, a zadarski nadbiskup Želimir Puljić anticipirao je moguća tumačenja poruka što ih odašilju njegovi kolege, pa je s oltara u Škabrnji govorio da je upravo 'napasnik' (valjda misleći na samoga Sotonu) taj koji poručuje kako je Crkva 'natražna institucija koja ne prihvaća znanstveni napredak i moderni život', okončavši propovijed riječima: 'Ne daj Zmaju svog roda i poroda!'

Biskupi u propovijedima nisu kritički mislili na instagramske selfie-mozgove ni slične YouTube videoeskapade u kojima se slavi egoizam ili na ovisnost djece o pametnim telefonima, igrama i mrežama, što doista može biti velik problem.

Oni su bez zadrške udarili na škole, na tehnologiju, na napredak. I to je nevjerojatno i zastrašujuće.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message