Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Nevjerojatna je lakoća kojom su toj djeci oduzeli budućnost...

Neviđena se hajka digla posljednjih dana na gay parove koji su se, po mišljenju dijela građana, ali i vladajućih, drznuli, eto, i pomisliti da nekome daju podršku u odrastanju, ljubav, pažnju i siguran dom

34 komentara

Jeste li ikada bili u nekom od domova za nezbrinutu djecu, imali priliku pogledati u oči djeteta koje je u svom životu otrpjelo neviđen strah, zanemarivanje, batine, siromaštvo i glad? Većina nije. Baš kao ni većina političara, onih istih koji su, navodno čiste i mirne savjesti, izglasali zakon što istospolnim parovima brani udomljavanje djece. Neviđena se hajka digla posljednjih dana na gay parove koji su se, po mišljenju dijela građana, ali i vladajućih, drznuli, eto, i pomisliti da nekome daju podršku u odrastanju, ljubav, pažnju i siguran dom.

Sve o čemu sanjaju djeca iz institucionalnog smještaja, neopterećena predrasudama kojima ih odrasli beskompromisno truju. Pritom su ti isti odrasli neopisivo opasni u svom neznanju. Jer ne znaju, recimo, razliku između udomljenja i posvojenja. Udomljenje se, po osnovnoj definiciji, smatra privremenim smještajem u udomiteljsku obitelj, dok se ne riješe prilike u biološkoj obitelji djeteta, ili dok se ne steknu uvjeti za njegovo udomljavanje. A znate li što se krije iza ove naizgled bezazlene sintagme “prilike u biološkoj obitelji”? Kriju se očevi teški alkoholičari koji za dobro jutro i laku noć mlate svoju djecu dok im ne izbiju bubrege, kriju se majke narkomanke koje se prostituiraju za vrijednost kutije cigareta dok su djeca kod kuće sama i gladna, kriju se roditelji monstrumi koji su svoju djecu seksualno zlostavljali na načine koje ne možete ni zamisliti, a u najblažem slučaju kriju se ljudi toliko siromašni da danima djetetu ne mogu ni kiflu staviti na stol.

Često su u državnim domovima i djeca s mentalnim i fizičkim oštećenjima, a i djeca koja su već debelo zagazila u školsku dob, što im smanjuje šanse za posvojenjem. Pa se na kraju priče preispitajte još jednom, da vidimo usudite li se i dalje tvrditi da je takvoj djeci bolje u domu, nego u istospolnoj obitelji. Usudite li se reći da je bolje da doživotno ostane zakinuto za ljubav, nego da mu gay ruka ujutro skuha čaj i ponese torbu u školu. Doista, usudite li se?

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message