Obavijesti

Kolumne

Komentari 20

Nova ekonomija: Mi gradimo prugu, pruga gradi nas, ne vas

Nova ekonomija: Mi gradimo prugu, pruga gradi nas, ne vas
1

Kukuriku vlada predstavila je neviđenu ekonomsku ideju nezabilježenu u svemiru: Nepotrebnu prugu platili su golemih 17 milijuna, iako vrijedi samo 700.000 kuna

VIDEO

Godina je 3012. Hrvatsku su od početka 21. stoljeća posjetili Bog, Borg, Klingonci, oba Elvisa (Presley i J. Kurtović), ali su svi pobjegli jer u Hrvatskoj, kao i na Mjesecu, nema života.  Samo su se Hrvati  prilagodili tim neuvjetima jer više ne mogu ni pobjeći iz Hrvatske. Političari se množe, dok se narod dijeli. Na vlasti je NeoKukuriku vlada.

Zvjezdani nadnevak 10. svibnja - Hrvatski predsjednik dobio je Porina za  doživotno djelo i to sasvim zasluženo, jer je napravio golemi iskorak u hrvatskoj glazbi. Naime, Ivo Josipović skladao je skladbu u kojoj ne kuka zato jer ga je ostavila djevojka, žena, ne kida vene ukomponirane u takozvane urbane taktove, ne zavija nad sudbinom. Snimio je spot u Dalmaciji, a da ni u jednom kadru nema mora, valova, stijena i djevojke koja gazi tabanima po plićaku.  Na prvi pogled jednostavna, ova skladba odiše izvrsnom notnom kompozicijom koju mogu stvoriti velikani poput Beethovena, Franza Liszta te Mehe Džegera, glasovitog rockera iz Mostara. Predsjednikova skladba erotsko je domoljubne prirode i nosi naslov - Sjedni Mara na kamen studencu s podnaslovom Sjedi Mara na kamićku..

Zvjezdani nadnevak 11. svibnja - Hrvatska Vlada isturila je ministra Hajdaša Dončića koji je predstavio novu ideju ekonomske misli od koje se u svemiru raspadaju crne rupe, zvijezde jače svijetle, planeti doživljavaju ubrzanu evoluciju a anđeli silaze s nebesa. Naime, Vlada je za 17 milijuna kuna kupila potpuno neupotrebljivu željezničku prugu koja ne služi ničemu, a čija je cijena na otpadu samo 700.000 kuna. Nova gospodarska ideja predstavljena je pod krilaticom: MI gradimo prugu, pruga gradi nas, a ne vas. Hrvati su od sreće popadali u čazmatrans sretni jer imaju takve genijalce na vlasti da je to bruka.

Zvjezdani nadnevak  12. svibnja -  Doživotni bivši predsjednik i doživotni sadašnji i budući komarac,koji narodu pije krv na malo, Stipe Mesić, u narodu poznatiji i kao Stambena Obrva, rekao je da će otkriti tko mu je dao novac za kupnju dvaju stanova, ali samo Uskoku. U Uskoku su rekli da će ispitati Obrvu za 100 godina, nakon što ispitaju sumnjive građane otkud im stanovi, jer, rekao je Mladen Bajić, nije normalno da u zemlji koja uopće nema gospodarstva, netko ima svoj stan.
- Predsjednik Mesić nije problem, problem je društvo - rekao je Bajić.

Zvjezdani nadnevak 13. svibnja - Hrvatski premijer Zoran Kukurikunović održao je predavanje studentima o važnosti ulaganja u znanje.
- Da niste učili, ne biste danas mogli konkurirati da radite za 1600 kuna na mjesec dragovoljno godinu dana. Da ne studirate, vi biste tako radili dvije godine, a zato je zaslužna ova vlada - rekao je premijer. Inače, hrvatski studenti ne znaju da se sve normalne vlade plaše svoje djece koja uče. Studenti su, primjerice, prosvjedovali protiv ratova u Vijetnamu, hranili gladne u Africi 1980-ih, mijenjali su svijet na bolje. Francuski studenti zapale pola Pariza ako im poskupi parizer u menzi, talijanski  polupaju pola Italije ako im poskupe udžbenici. Samo u Hrvatskoj studenti plješću vlastima koji ih tjera da uče, a onda ih plate tako puno da mogu kupiti kikiriki i germu, bez brašna. I to potvrde zakonom.

Zvjezdani nadnevak 14. svibnja - U jednominutni posjet Republici Hrvatskoj stigao je Commander Data, da obnovi bazu podataka o primitivnim društvenim vrstama. Nakon minute Commander Data teleportirao se u tri mile galaksije. Poslao je priopćenje Zapovjedniku međugalaktičke flote koje prenosimo u cijelosti.
- Hrvatska je takva da čovjek ondje ne smije ni umrijeti, jer mora podići kredit za sprovod kojeg neće moći otplaćivati pa pod hipoteku mora dati grob, zemlju,  svijeće i cvijeće u vazi, te mora imat tri sudužnika i dva jamca. Stoga ljudi u Hrvatskoj ne umiru nego vječno životare - stoji u izvješću legendarnog Commandera Date. Iako bionički stroj, Data se objesio od muke i sažaljenja. Popravili su ga. Više ga ne šalju u Hrvatsku.

Zvjezdani nadnevak 15. svibnja - HDLU je objavio da je hrvatska umjetnost propala, da ne postoji, da je kultura kao takva prestala jer im je gradonačelnik povisio cijene najma prostora Udruge. Peticiju za spas kulture potpisali su Marin Držić, Majstor Radovan te drugi velikani kojima od stoljeća sedmog pa do 1945. nitko nije ništa pomogao ali su stvarali hrvatsku kulturu. Umjetnici su napravili akciju SVI SMO MI MICHELANGELO u znak potpore sebi, a ne samo svima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta
Mjesečni horoskop za svibanj: Djevicu čeka ljubav, Lava prekid
ZA SVAKI ZNAK ZODIJAKA

Mjesečni horoskop za svibanj: Djevicu čeka ljubav, Lava prekid

Jake pozicije Venere u Biku i Marsa u Ovnu snažan su poticaj za ostvarenje poslovnih, ali i ljubavnih želja. Donosimo što vas čeka, ocjene mjeseca i najbolje datume