Obavijesti

Kolumne

O budućnosti Hrvatske: Bit će teško, ali ipak dolaze bolji dani

Ekonomska i društvena kriza u Hrvatskoj trajat će do kraja godine, a potom slijedi oporavak, USKOK će imati pune ruke posla, otkriva Balkanski Nostradamus

VIDEO

Želite li njegov savjet, u pismu pošaljite fotografiju, koja se neće objaviti, osim ako ne inzistirate na tome (nestali ljudi). Odgovore čitajte svake nedjelje u tiskanom izdanju, a pisma s fotografijom šaljite na adresu Oreškovićeva 3d, 10 000 Zagreb, za Mevludina ili na lifestyle@24sata.hr      

Hrvatsku čekaju bolji dani

U Hrvatskoj će biti sve više nezadovoljstava i nemira, a korupcija će i dalje cvjetati. Milanoviću neće biti lako jer će izići na vidjelo da je prošla vlada uzaludno trošila novac. USKOK će imati pune ruke posla, a otkrit će se i nove korupcijske afere. Ljudima će početi oduzimati imovinu i bit će sve više onih iza zatvorskih rešetaka. Na političkoj sceni HDZ će i dalje biti na udaru. Sve će više rasti nezadovoljstvo građana, no Milanović će biti odlučan i uporan u provođenju programa koji će donijeti pozitivne pomake u bližoj budućnosti. Hrvatska će socijalno i ekonomski napredovati tek krajem 2012. godine kada može očekivati i novac od Europske unije. 

Godina u znaku afera, bijesa i istrage USKOK-a 

Čačić je vrlo izravna, egoistična i teška osoba sklona predrasudama i promjenjiva raspoloženja. Diktatorsko ponašanje donijet će mu mnogo protivnika u koaliciji i stranci. Karijeru će mu obilježiti afere, u koje će se uključiti i USKOK. U napadu bijesa napast će novinara.

Linića će smijeniti nakon nagađanja i sukoba

Vedra je duha, zna što hoće i uporan je. Voli provode, putovanja i želi se dokazivati. Slavko Linić bit će izložen negativnim nagađanjima i sukobima s kolegama, a pripisivat će mu se i nelegalne radnje. Slijedi mu razdoblje u kojem će ga smijeniti s dužnosti te će tad biti u središtu interesa javnosti.

Milanović je pošten i neće prevariti građane

Premijer je borben i radi ono što govori. Pošten je i vrlo je jaka duha. Bez obzira na nezadovoljstvo građana, ponovo će postati omiljen. Ne može sve sam, no već će ove godine dokazati da misli ozbiljno. Slijedi mu mukotrpno razdoblje u kojem će pokrenuti projekte i otvoriti nova radna mjesta.

Sanader će pasti u depresiju nakon svjedočenja stranaca

U Zagrebu, ali i drugim mjestima bit će velikih mafijaških obračuna u kojima će, nažalost, biti i mnogo pucnjave te uhićenja. Sanader će na različite načine pokušati dokazati kako nije kriv. Past će u depresiju nakon svjedočenja dvojice stranih državljana. Pogoršat će mu se zdravlje.

Super sezona 

Turistička sezona bit će natprosječno dobra. Hrvatski sportaši će postići odlične rezultate u nogometu i rukometu. 

Štrajkovi

Svugdje u svijetu i dalje će trajati socijalna i ekonomska kriza. U Hrvatskoj će štrajkovi i nemiri postati dio svakodnevice. 

Požari haraju

Piromani neće mirovati, a na ljeto će biti mnogo požara. bit će i nekoliko manjih potresa u Lici i na Kordunu. 

Pisma čitatelja: Moj sin ima traume zbog nasilnog oca

Dragi Mevludine,

šaljem vam sliku svog sina jer sam jako zabrinuta za njega. On i ja smo 1992. izbjegli iz Bosne što je on vrlo teško podnio. Uspio je završiti školu, odslužiti vojsku i zaposliti se, ali sve je išlo teško zbog oca nasilnika. Mene bi često premlatio, a zatim prijetio da nikomu ne smijem reći. Sve je dugo trajalo, no na kraju nisam to mogla podnositi i javila sam se socijalnoj radnici. Sin i ja napustili smo kuću i postali podstanari. Sin se zatvorio u sebe, zamišljen je i ni s kim ne razgovara. 

Izbjeglice

Odgovor:

Dosta ste milostiva žena, odnosno svakomu ste izlazili u susret i pomagali u životu. S mužem ste i vi i sin puno propatili. Zlostavljao vas je i to je ostavilo malo traga na sinu, ali s vremenom će se on oporaviti i prebroditi krizu. On radi i trenutačno ne vidim nikakve promjene, odnosno ostat će gdje je. Ove će godine započeti stabilnu vezu, a već će se sljedeće i oženiti. Nećete brzo riješiti stambeno pitanje, ali ne odustajte jer ćete u sljedećem razdoblju i u tome uspjeti. Zglobovi i kralježnica su malo ugroženi, ali ne brinite se jer nije ništa strašno. 

Hoću li ikada naći ubojicu svoga sina?

Cijenjeni Mevludine,

tražim malo utjehe. Sve što mi se događa povezano je s brojem tri. Izgubila sam muža prije devet godina u prometnoj nesreći. U trećem mjesecu ove godine ubili su mi sina jedinca. Na sudu vodimo postupak protiv kriminalca na kojeg sumnjamo da mi je ubio sina jer nam je oteo sve nekretnine. Molim vas da mi odgovorite hoću li pronaći ubojicu svoga sina i kakav će biti presuda. 

Zabrinuta majka

Odgovor:

Gospođo, dolazite iz srednjeg staleža. Inovator ste i pokretač, no nažalost ne vidim da ste imali sretno djetinjstvo. Muž vam je stradao, a život vam je uvijek bio u nekakvim rizicima. Nažalost, ni u braku vam nije bilo dobro. Moram reći kako ste dobrim dijelom i sami krivi za to što se s čovjekom sudski sporite zbog nekretnina jer ste s pokojnim sinom nepotrebno potpisivali mnoge papire. Sve se odigralo uz puno rizika i izazova koji vas, nažalost, prate cijeli život. Vjerovali ste ljudima jako loše prošlosti. Postupak koji se vodi neće se lako završiti, ali ipak u sljedećim mjesecima dokazat će se sve u korist vas i vašega pokojnog sina. 

Ne brinite se jer će pravda barem donekle biti zadovoljena. Dakle, na sudu će vam mnogo toga ići u prilog. Vi biste se trebali zabrinuti za vaše zdravlje. Patite od nesanice i gušenja. Bolovi u abdomenu su na živčanoj bazi, a trebali biste i otići pregledati štitnjaču. Javite mi se na telefon i sretno. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Otkrivamo: Livaja najplaćeniji nogometaš HNL-a, ali jedan je trener zaradio više i od njega!
PROCURILE BROJKE

Otkrivamo: Livaja najplaćeniji nogometaš HNL-a, ali jedan je trener zaradio više i od njega!

Plus+ Više od milijun eura prošle su godine zaradili Petković, ali i jedan pomalo zaboravljeni dinamovac, a blizu milijuna su Nikola Kalinić, Josip Mišić, kao i Livaković, koji je otišao na ljeto. I treneri su se fino obogatili...

'Pištolj je bio napunjen, rekli su mi da pucam Bobanu u leđa...'
VIDEO: PROŠLE SU 34 GODINE

'Pištolj je bio napunjen, rekli su mi da pucam Bobanu u leđa...'

Dinamo protiv Zvezde, 13. svibnja 1990. Zločinac Arkan paradirao je s pištoljem uz teren, milicija je tukla samo hrvatske navijače, a golobradi kapetan plavih ušao u povijest
7 recepata za prefina jela od batata - od slanih do slatkih
ZDRAVO I UKUSNO

7 recepata za prefina jela od batata - od slanih do slatkih

Batat je visoko nutritivna namirnica koja se zbog svojeg jedinstvenog sastava ne bi smjela izbjegavati kod uravnotežene prehrane. Ima specifičan, slatkasti okus