Obavijesti

Kolumne

Komentari 122

Penal bi vidio i pjevač Željko, a kamoli ne sudac Ivan Bebek

Da je Bebek obavio svoj posao, danas bi pričali o junaku Jedvaju, 25.000 gledatelja, taktičkim pogreškama obojice trenera, o Hajdukovoj nemoći da realizira ‘figuru više’

VIDEO

Bezbroj je detalja derbija koji su zaslužili da se o njima danas piše i priča, no, nažalost, svi ćemo pričati i pisati samo o jednom - o nedosuđenom penalu, bolje rečeno o Vrsaljkovoj blokadi Sušićeva udarca, koje se ne bi posramio ni legendarni Stojko Vranković.

I ma koliko Kruno Jurčić pokušavao umanjiti važnost Bebekovog propusta izjavom kako ne želi analizu utakmice svesti na razinu tog jednog trenutka, ispada kako je baš taj jedan trenutak presudio pobjednika. Jer da je Bebek dosudio kazneni udarac i isključio Vrsaljka (koji je već imao žuti karton), Hajduk bi vjerojatno izjednačio, a imao bi prigodu s dva igrača više u zadnjih 15-ak minuta stići i do pobjede.

Da je Bebek obavio svoj posao, danas bismo pisali i pričali o nogometu. Primjerice, o junaku Jedvaju, o fascinantnih 25.000 gledatelja, o taktičkim pogreškama obojice trenera, o Hajdukovoj nemoći da realizira "figuru više" koju je imao 30 minuta, na koncu i o tome kako je derbi presudila sreća, odnosno nesreća. Jer, dva je puta lopta igračima prešla preko noge, Milićeva je otišla pored gola, a Ibanezova je odsjela u Blaževićevim rašljama.

Mogli bismo se na koncu konca i našaliti da bi Ibanez, sad kad ima hrvatsku putovnicu, mogao promijeniti i ime. Umjesto Luis, mogao bi biti Srećko. Mogli bismo mi danas puno toga, no ovako nam ne preostaje ništa nego žaliti zbog toga što su nam svima skupa suci opet "ukrali derbi".

Bebekov najveći krimen je nedosuđeni penal, ali nije i jedini. Bebek prečesto formu pretpostavlja sadržaju. On pomno pazi kako trči, kako izgleda i kakav dojam ostavlja. No zaboravlja da je 25.000 gledatelja platilo ulaznicu da bi gledalo nogomet, pa makar i loš, a ne njega kako trati vrijeme u beskrajnim razgovorima s igračima i trenerima te sudi ono što smije, a ne ono što vidi.

Jer, da otklonimo svaku sumnju, Bebek je vidio Vrsaljkovu ruku! Priznao je to rekavši Sušiću: "Ne mogu ti ovo suditi"!? Što je time mislio, možemo samo pretpostaviti, no ne možemo se ne prisjetiti derbija prije tri godine, kada je Bebek (opravdano) dosudio penal za Hajduk zbog Calellove ruke u živom zidu. Tom je pobjedom Hajduk izbio na vrh ljestvice, a Bebek je netragom nestao sa scene.

U zadnjih 14 kola tog prvenstva sudio je svega dva puta, derbije začelja Interu, Croatiji Sesvete... Bojim se da je u međuvremenu naučio lekciju, što se može, a što se ne može suditi! Nemojmo se zavaravati, ovo je bilo toliko jednostavno i očito da bi to vidio i pjevač Željko, a kamoli ne bi međunarodni sudac Ivan Bebek.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 122
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...
Posjetili smo najveći zabavni park u Europi: 'Vožnje su lude, ali adrenalin te tjera na još'
NEPONOVLJIVO ISKUSTVO

Posjetili smo najveći zabavni park u Europi: 'Vožnje su lude, ali adrenalin te tjera na još'

Otvorenje hrvatskog dijela parka bio je povod da obiđemo spektakularan park u njemačkom Rustu koji dnevno može primiti čak 35.000 ljudi. Najveća atrakcija je Rimčev roller coaster Voltron Nevera