Obavijesti

Kolumne

Komentari 23

Političari kazne mogu izbjeći zbog boje očiju Novaković...

Političari kazne mogu izbjeći zbog boje očiju Novaković...
1

HDZ-ovci su traženjem izuzeća Novaković našli pravnu rupu i ako ih budu slijedili ostali dužnosnici svih stranačkih boja, rad Povjerenstva koje vodi Nataša Novaković bit će blokiran

VIDEO

Tražim izuzeće Nataše Novaković jer je bila pristrana u svojim izjavama o mojem slučaju. Napisao je to Glavni državni inspektor Andrija Mikulić (HDZ) u svojem dopisu Povjerenstvu i tako kupio vrijeme.

Iako su Andrija Mikulić i stranački šef Andrej Plenković na suprotnim stranama u unutarstranačkim bitkama, strah od kazni ih je ujedinio i natjerao na primjenu iste taktike.

A HDZ-ovci su traženjem izuzeća Novaković našli pravnu rupu i ako ih budu slijedili ostali dužnosnici svih stranačkih boja, rad Povjerenstva koje vodi Nataša Novaković bit će blokiran. S jedne strane, tako imamo formalno zalaganje za borbu protiv korupcije i sukoba interesa, a s druge, pozadinske manevre kako bi se izbjegle kazne i novu opstrukciju Povjerenstva. Opet se ponavlja isti obrazac kad su politički moćnici stjerani u kut: pusti zakon, spašavaj vlastitu kožu.

HDZ-ovci su pronašli pravnu rupu za izbjegavanje kazni za sukob interesa

Plenković je prvi tražio izuzeće Novaković u pomno osmišljenoj strategiji da ne bude kažnjen u slučaju Agrokor za kršenje propisanih zakonskih načela. Jer zakon nije propisao tko bi to trebao odlučiti o izuzeću. Povjerenstvo o tome ne može odlučiti, Sabor se ogradio da oni nisu nadležni pa je isto učinio Upravni sud, a ovaj tjedan i Visoki upravni sud. Dok su oni odlučivali, prošlo je više od pola godine. Sad bi svoj stav trebao zauzeti Ustavni sud. A oni nemaju baš nikakav rok.

Teoretski, sve može potrajati još godinama. A svaki političar koji zatraži izuzeće Novaković kupuje si vrijeme i zamrzava svoj slučaj dok nema odluke Ustavnog suda. Pa bilo koji besmisleni razlog naveo.

Da do kraja karikiramo, može tražiti izuzeće Novaković i zbog boje očiju. Nema tko reći da je to glupost ili prihvatiti prijedlog za izuzeće. Pa se slučaj tog političara stavlja sa strane. Kad se na to doda činjenica da Vlada želi ograničiti ovlasti povjerenstva, jasno je da su izjave o borbi protiv klijentelizma i korupcije, zalaganje za vladavinu prava i načela političke odgovornosti samo još zvučne fraze.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu