Obavijesti

Kolumne

Komentari 71

Prokleta bila Heidi Klum, nisam ja nikakva roba s greškom...

Nema šanse da ću povjerovati da je tajne njene i ljepote sličnih zvijezda u genima, nema šanse da im sise tako stoje i da baš ni jednu ne gnjave strije

VIDEO

Kao i svaka žena uvijek sam vodila ratove sa vagom. Optuživala sam je da laže, preuveličava ili da je ispod nje gravitacijsko polje jače nego igdje. Međutim, kad sam ostala trudna taj naš odnos dobio je novu dimenziju. Kod ginekologinje sam uvijek žicala da mi oduzmu koji gram na teške cipele, kosti ili debelu vestu. Do kraja trudnoće sam došla sa 13 kilograma više. Dakle, aman-taman. Ipak, nema osobe koja vas tijekom trudnoće neće upitati koliko ste dobili do sada, no kada su me i muški kolege počeli propitivati za kilograme shvatila sam da je vrag odnio šalu. 

U 7. mjesecu sam imala 10 kg viška

Ta naša opsjednutost kilogramima i vitkošću čak je i gora u trudnoći. Fotografije glumica i modela koji dobivaju dva grama, a mjesec dana nakon poroda se slikaju u toplesu sa sisama tinejdžerice i linijom koju ja nikad nisam imala, nameću ženama čak i zrnca krivnje kad se udebljaju više od pet dekagrama. Pa makar bila riječ i o trudnoći. Naravno, da se za zdravlje i djeteta i majke treba pripaziti da ne dobiješ baš 100 kila, ali ja sam na pregledu u 7. mjesecu trudnoće i s 10 kg viška dobila 'ozbiljno' upozorenje da sad moram malo pripaziti. Negdje u isto vrijeme trudne su bile i Nicole Kidman i Heidi Klum koje su izgledale zanosno sa svojim mini trbuščićima. Ja sam svih svojih 13 kilograma nosila u uistinu ogromnom trbuhu. I tu dolazimo do druge opsjednutosti. 

Osjećala sam ponos - ja nosim veliko (a samim time sigurno i zdravo) dijete. Glupost. 

Na svakom su me pregledu liječnici uvjeravali kako nosim omanjeg diva i da ću roditi dijete od barem četiri kilograma. Budući da nisam osobito velika žena, čak me malo bilo i strah. S druge strane sam osjećala  ponos - ja nosim veliko (a samim time sigurno i zdravo dijete). Glupost. Kao da je dijete od 2,5 kilograma bolesno. No to je ta opsjednutost zaostalim standardima da su debeljuškasta djeca zdravija. Kako to obično biva rodila sam djetešce od 3150 grama i osjetila čak i lagano razočaranje. Pa kako je tako mali, što nije u redu, zvonilo mi je u glavi. Naravno da je sve bilo u redu, dijete zdravo i sasvim normalne i prosječne težine. 

No tu nisam stala, mjerkanje tuđe djece, uspoređivanje bucmastih obraza i nogica. Svako vaganje kod pedijatra mi je bilo kao osvajanje rekorda. Dobio je dva kilograma u mjesec dana. Jeeeee!!!! Kao da sam dobila na lotu... Zatim bi vidjela neko tuđe dijete koje bi bilo dvostruko veće od mog pa bi nalazila isprike za svog palčića... te sigurno je taj tako velik jer ima velike roditelje, te tko zna čim ga hrane, te moj je živahan pa ne može biti debeljuškast...Neki dan gledam svog princa kako se igra u vrtiću. 

Oko njega sve redom njegovi vršnjaci. I onda šok - pa on je najmanji

Oko njega sve redom njegovi vršnjaci. I onda šok - pa on je najmanji. Brzopotezno zaključujem da je on sigurno najmlađi, no teta blago kaže: On je jednostavno sitnije građe. Kako, molim?! Da je predebeo brinula bi se za njegovo zdravlje, a sad kad je dva centimetra niži od drugog do sebe u vrsti molim Boga da se u pubertetu naglo protegne barem do 1,90 i nekih 100, 150 kilograma. 

I treća 'kilogramska' tema koja me također živcira. Koliko ti je još kila ostalo nakon poroda, počnu ispitivati svi čim vas 'iskipaju' sa kreveta u rodilištu. To me toliko nerviralo da  nisam stala na vagu valjda dva mjeseca. Jednostavno se nisam htjela nesvjesno nekome opravdavati što mi je ostalo 3, 5 ili 10 kilograma. Imala sam tu sreću da su moji viškovi brzo nestali sami od sebe. No što i da nisu? Zar se žena koja ima koji kilogram viška nakon poroda treba osjećati loše, zar mora misliti da je nemarna jer eto Heidi Klum mjesec dana nakon poroda trećeg djeteta snima novu reklamu za Victoria Secret. Naravno, ona seksipilnija nego ikad bez ijedne mane, a ja sam od viška kože na trbuhu mogla napraviti kožnu jaknu. Nema šanse da ću povjerovati da je tajne njene i ljepote sličnih zvijezda u genima, nema šanse da im sise tako stoje i da baš ni jednu ne gnjave strije. Dajte nam konačno sliku neke prave žene koju je trudnoća nagradila sa   visećim sisama ili podlim celulitom pa da se prestanemo osjećati kao da smo roba s greškom. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 71
VIDEO

Klauški o pregovorima s DP-om: Tko će izdržati još četiri godine? Najbolje da sudac odsvira kraj
NERVOZNI PLENKOVIĆ

Klauški o pregovorima s DP-om: Tko će izdržati još četiri godine? Najbolje da sudac odsvira kraj

Plus+ NOVI EXPRESS Glasači su, međutim, rekli svoje. Uvalili su ga u novi mandat za koji se on sad bori u pregovorima s Domovinskim pokretom

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'
VELIKI INTERVJU

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'

Naš najbolji neurokirurg, prof.dr. Josip Paladino iza sebe ima 46 godina rada u struci, i nema namjeru stati. Iako stručnjak za mozak, njega kroz život vodi srce, kaže nam
Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?
SVE ŠTO TREBATE ZNATI

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?

U finale Eurosonga prolazi 10 najboljih pjesama iz prvog polufinala, i 10 iz drugog. Uz njih, u finalu se natječu i 'Big 5' zemlje, kao i zemlja domaćin