Obavijesti

Kolumne

Radim s ljudima koji mi stalno prigovaraju te me ponižavaju...

Imam posao koji ne volim i nikako se ne mogu uklopiti. Neredovito mi plaćaju i ponižavaju me, a nesretan sam i u ljubavi. Hoće li se stanje ikada popraviti?

VIDEO

Želite li njegov savjet, u pismu pošaljite fotografiju, koja se neće objaviti, osim ako ne inzistirate na tome (nestali ljudi). Odgovore čitajte svake nedjelje u tiskanom izdanju, a pisma s fotografijom šaljite na adresu Oreškovićeva 3d, 10 000 Zagreb, za Mevludina ili na lifestyle@24sata.hr

Poštovani Mevludine,

imam 34 godine i vrlo sam nesretan te razočaran svojim životom. Nikad me u životu nije pratila sreća pa sam se odlučio vama obratiti za pomoć i savjet ili barem riječ utjehe. Zanima me hoće li mi išta krenuti nabolje? Živim sam i volio bih imati djevojku koja će me voljeti. Želio bih osjetiti ljubav, oženiti se i osnovati obitelj. Zanima me hoću li se uspjeti izvući iz dugova u koje sam upao i koji me sve više pritišću? Gdje god sam radio, uvijek je bilo problema s neredovitim plaćama. Sad imam posao koji ne volim i u koji se ne mogu uklopiti. Radim s ljudima koji mi stalno prigovaraju i ponižavaju me. Izmišljaju da sam pijanac, bitanga, nesposobnjaković, pametnjaković, pa čak i homoseksualac, no ništa od toga nije istina. Poslodavac zna da imam kredit, no ne daje mi plaću, nego samo neke akontacije s kojima ne mogu riješiti dugove. Osjećam se kao budala, a ne radnik. Svako jutro sam pod velikim stresom i u velikom strahu jer moram ići raditi. Zanima me hoću li pronaći kakav drugi posao? Puno sam novca uložio u školovanje i razne tečajeve, a osjećam se tako nesposobno. Išao sam kod vidovnjaka, ali ništa se u mom životu nije poboljšalo. Čak naprotiv, mislim da me sustiglo neko prokletstvo. I zbog ovog pisma se bojim da mi se sve ne obije o glavu. Naravno, nisam čovjek koji nikad nije pogriješio u životu ili napravio glupost, ali uvijek sam nastojao ispraviti stvari ili se nekako iskupiti. Znam da moje pismo nije remek-djelo, no zanima me hoću li ikad u životu dobiti priliku za sreću, ljubav, normalan posao. Sad imam jedino osjećaj da sam bezvrijedan i da sam pogreškom došao na ovaj svijet. 

šifra: Z. iz Slavonije

Odgovor:

Gospodine, u sljedećoj godini ćete ući u stabilnu i čvrstu vezu. Djevojka će biti pozitivna i stabilna, a veza će se ubrzo pretvoriti u brak. Vidim da ćete tad dobiti i dijete. Analizirao sam vašu fotografiju i vidim da ste u duši dobri, ponekad znate biti i presamouvjereni, no istodobno ste i sumnjičavi. Vidim da ste u životu prošli kroz mnogo loših, ali i puno dobrih stvari koje ste olako ispustili. Život i iskustvo su vas mnogo toga naučili. I kad ste imali sve, voljeli ste previše riskirati. Veze u kojima ste bili bile su vrlo slabe i nestalne, no ova koja vas čeka napokon će biti drukčija. Što se posla tiče, vidim da ćete tražiti drugi i bolji te da ćete ga i pronaći. Ipak, ni na trenutačnom poslu ne smijete biti puni predrasuda. Ljude s posla nemojte shvaćati previše osobno. Oko svojih ciljeva trebate se još više potruditi, a vidim da će se situacija do lipnja stabilizirati. Vidim da ste nervozni i napeti zbog okolnosti koje vas trenutačno uznemiravaju, no smirite se. Pronađite unutarnji mir i držite se svojih ciljeva te će vam sve krenuti nabolje. U prokletstva ne vjerujte, ona vam sada najmanje trebaju.

Sumnjam da je netko na moju kćer bacio urok 

Gospodine Mevludine,

molim vas da pogledate sliku moje kćeri i kažete mi je li na nju bačen kakav urok. Zanima me kakva će biti njezina budućnost i kakvo joj je zdravlje. Također me zanima što mislite o prošlosti i budućnosti moga braka. 

šifra: zabrinuta majka D. Š.

Odgovor:

Gospođo, analizirao sam sliku vaše obitelji i vidim da ste imali prilično dobru prošlost. Vaša je kći od vas mnogo toga genski naslijedila. Inteligentna je, praktična i inovativna, ali često i nezadovoljna. Tražila je previše od muškaraca i uvijek je imala predrasude o njima. Njezina je situacija zato sada daleko od bajne. Imala je velikih prilika, ali je uvijek i osjećala kako joj drugi nisu dorasli. Taj je kompleks prati cijeli život. Vi ste obje slična karaktera. Vašoj je kćeri na prvome mjestu uvijek bila karijera, a tek onda obitelj. 

Mnogi su je željeli, no ona nije bila ozbiljna nego komplicirana. Uvijek je tražila muškarce koji posebno drže do svog statusa u društvu. Često je gubila motivaciju u vezama. Bilo bi bolje da je istodobno gradila i karijeru i obitelj. Bez obzira na sve, vidim kako će za dvije godine imati i osjetiti stabilnost u braku. Zdravlje joj je dobro, no vi ćete morati obratiti više pozornosti na lijevi kuk. Vidim i bolove u nozi koji su posljedica artroze. 

Vi ste oštroumni, a i suprug je fin i pozitivan. Nemojte se zamarati urocima jer ništa nije bačeno ni na vas ni na vašu kćer. Njoj vrijeme prolazi, a ona za sada ništa nije iskoristila, no ja joj ipak vidim svijetlu budućnost. Neće biti sama, a za dvije godine bit će mnogo bolje. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Klauški o pregovorima s DP-om: Tko će izdržati još četiri godine? Najbolje da sudac odsvira kraj
NERVOZNI PLENKOVIĆ

Klauški o pregovorima s DP-om: Tko će izdržati još četiri godine? Najbolje da sudac odsvira kraj

Plus+ NOVI EXPRESS Glasači su, međutim, rekli svoje. Uvalili su ga u novi mandat za koji se on sad bori u pregovorima s Domovinskim pokretom

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'
VELIKI INTERVJU

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'

Naš najbolji neurokirurg, prof.dr. Josip Paladino iza sebe ima 46 godina rada u struci, i nema namjeru stati. Iako stručnjak za mozak, njega kroz život vodi srce, kaže nam
Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?
SVE ŠTO TREBATE ZNATI

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?

U finale Eurosonga prolazi 10 najboljih pjesama iz prvog polufinala, i 10 iz drugog. Uz njih, u finalu se natječu i 'Big 5' zemlje, kao i zemlja domaćin