Obavijesti

Kolumne

Komentari 0

Skupili smo hrabrosti, a onda kušali 'najgoru kavu u gradu'

Skupili smo hrabrosti, a onda kušali 'najgoru kavu u gradu'
1

Iako su Zagrepčani poznati po ispijanju kave koje često traje satima, tek u posljednjih godinu-dvije su u gradu počeli nicati kafići koji su posvećeni isključivo kavi, tom tako omiljenom i potrebnom crnom nektaru.

VIDEO

Smješten u jednoj od najljepših ulica u centru Zagreba, Najgora kava u gradu je jedno od tih novih fora, slatkih i cool mjesta.

Znači, kao što smo i rekli, sve unutra je super slatko i minijaturno. Savršeno mjesto za napraviti pauzu od kupovine. Uđete, duboko udahnete, pobjegnete od gužve, srknete potrebnu dozu kave, opustite se. Zimi savršeno za malo ugrijati se, ljeti ohladiti.

"Treba cijeniti ljude koji se posvete samo jednoj stvari, namirnici ili napitku i pokušaju biti najbolji samo u tome."

Kao što možete i pretpostaviti, ime kafića 'Najgora kava u gradu' čisti je marketinški trik. U Zagrebu možete popiti puno gorih šalica kave, ali ovaj trik očito funkcionira i lako je moguće da je baš to razlog zašto nam je ovo mjesto upalo u oko na Facebooku.

Interijer je uređen u minimalistički vintage industrijskom stilu. Puno betona, metala i drva. Nismo sigurni koliko nam se to sviđa, ali ovaj ih minimalizam u uređenju definitivno razlikuje od ostalih sličnih mjesta u gradu.

No, prijeđimo na najvažniju stvar, njihovu kavu. Koriste Arabicu, koju sami prže. Na njihovom cjeniku nećete naći ništa osim kave. Barem je tako bilo u trenutku kad smo ih mi posjetili. Znači, espresso, macchiato ili capuccino, na vama je da izaberete.

"Izabrali su kavu i žele imati najbolju kavu u gradu."

Probali smo veliki macchiato i capuccino. Obje kave su bile jako fine i već vidimo kako ćemo često posjećivati ovo mjesto u prethodno opisanim situacijama šopinga, zime ili ljeta. Treba cijeniti ljude koji se posvete samo jednoj stvari, namirnici ili napitku i pokušaju biti najbolji samo u tome. Pogotovo ako im u tome ide dobro kao što ide ekipi iz Najgore kave u gradu. Izabrali su kavu i žele imati najbolju kavu u gradu.

Da zaključimo, ako volite kavu, Najgora kava u gradu bi trebala biti na vašem popisu omiljenih mjesta. Možda neće biti najbolja kava koju ste popili, ali definitivno neće biti najgora.

Izvorni tekst pročitajte ovdje

O autorima:


Mi smo Ana-Marija i Anton i autori smo bloga ZagrebFoodStories. Pišemo o novim i starim, dobrim i ne tako dobrim mjestima za jesti u Zagrebu. Ana-Marija posebno voli sve što sadrži čokoladu, a Antonova slaba točka je dobro preprženi špek. Osim na blogu, naše pohvale i gunđanja možete pratiti na Facebooku Instagramu.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Iz plaćenih PR-ovaca u neovisne političke analitičare: Daj da ti objasnim kako javnost diše...
PIRKE O ANALITIČARIMA

Iz plaćenih PR-ovaca u neovisne političke analitičare: Daj da ti objasnim kako javnost diše...

Plus+ NOVI EXPRESS Granica između PR-a i stvarnosti postaje poroznija od one s BiH. Ali dobro, što da se radi: mora se narodu, štulićevski rečeno, objasniti kako javnost diše dok čeka tko će je prvi ugušiti

Veliki tjedni horoskop: Vagama se ne sviđa situacija na poslu, a Ribe će se zbližiti s partnerom
od 5. do 11. 5.

Veliki tjedni horoskop: Vagama se ne sviđa situacija na poslu, a Ribe će se zbližiti s partnerom

Blizanci će upotrijebiti pravu riječ u pravo vrijeme i odškrinuti vrata suradnji. Mnoštvo korisnih informacija bit će vam dostupnije nego inače, a vaša kreativnost i snalažljivost bit će istaknuti
Budući punac Baby Lasagne za 24sata:  'Marko najviše voli kad Elizabeta kuha, ali ne lazanje...'
SNIMAO S NJIMA I SPOT

Budući punac Baby Lasagne za 24sata: 'Marko najviše voli kad Elizabeta kuha, ali ne lazanje...'

Njegov budući punac Josip Pino Ružić, koji u Istri već tridesetak godina ima tvrtku za montažu, snimanje i promotivne filmove, sa suprugom i kćerkom dat će podršku Baby Lasagni