Obavijesti

Kolumne

Komentari 16

Talijani bod protiv nas slave kao naslov svjetskih prvaka

Nogometaši Italije su četiri puta bili najbolji na svijetu. No triput su izgubili od reprezentacije Hrvatske te još triput remizirali s nama. Pobijedili nas nisu nikad!

VIDEO

Uzbudljivo je gledati ždrijeb kvalifikacija za velika natjecanja, iščekivati i polako saznavati suparnike oko kojih ćemo razbijati glavu u sljedeće dvije godine. 

Za europsku smotru 2016. u Francuskoj naša će reprezentacija na stare znance, Talijane, koji nas nikad nisu pobijedili. Štoviše, s Talijanima smo u takvom nogometnom odnosu da bi svaki osvojeni bod protiv nas mogli slaviti kao da su svjetski prvaci. Uostalom, Talijani su četiri puta bili najbolji na svijetu, a triput izgubili od Hrvatske i triput remizirali s nama. Pobijedili nas nisu nikad!

U nogometnom svijetu Talijani će biti favoriti naše skupine, odmah iza njih svijet će Hrvatsku označiti kao "sigurnu" za odlazak u Francusku, dok bi Bugari i Norvežani trebali biti tek dobri statisti, a Azerbejdžan i Malta samo poslužiti svrsi, da se naposljetku vidi da je riječ o prvenstvu cijelog Starog kontinenta.

Je li to zapravo točno? Na svakom velikom natjecanju osvane momčad koju je malo tko očekivao. Svjedočili smo tako na europskim smotrama i nastupima Latvije, nedavno i Irske, a povećani broj sudionika EP-a za dvije godine u Francuskoj daje nadu mnogima koji je dosad nisu imali.

Borba u skupinama vodit će se za tri mjesta, prva dva će direktno u Francusku, najbolji trećeplasirani također će izravno prema Parizu, a svi ostali trećeplasirani će u dokvalifikacije. U takvom širokom filteru Hrvatska ne bi smjela ostati 'kratkih rukava'.

Međutim, sve će ovisiti kako će se ozbiljno shvatiti kvalifikacije, fokusirati se samo na utakmice protiv Italije bilo bi opasno, jer u okolnostima kada tri momčadi mogu dalje i oni koji inače ne bi imali šansu postaju nezgodni i žestoki. Nesumnjivo da će svoju šansu potražiti i Norvežani te Bugari. Njihove najbolje generacije daleka su prošlost, no to ne znači da ne računaju na odlazak u Francusku. A to mogu učiniti samo ako 'prevrnu' Hrvatsku...

U cijeloj priči oko ovih kvalifikacija bit će zanimljivo vidjeti gdje će naša reprezentacija igrati domaće utakmice, hoće li se HNS odlučiti na igranje samo u Zagrebu ili će se raspršiti utakmice po cijeloj Hrvatskoj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta
Mjesečni horoskop za svibanj: Djevicu čeka ljubav, Lava prekid
ZA SVAKI ZNAK ZODIJAKA

Mjesečni horoskop za svibanj: Djevicu čeka ljubav, Lava prekid

Jake pozicije Venere u Biku i Marsa u Ovnu snažan su poticaj za ostvarenje poslovnih, ali i ljubavnih želja. Donosimo što vas čeka, ocjene mjeseca i najbolje datume