Obavijesti

Kolumne

Komentari 95

Tko to danas jače blokira državu: korona virus ili HDZ?

Tko to danas jače blokira državu: korona virus ili HDZ?
1

Dok se Hrvatska sve više paralizira pred širenjem koronavirusa, HDZ blokira donošenje odluka i raspravu o zakonima dok ne završi proces unutarstranačkih izbora. I o njihovu ishodu ovisi sudbina ove države.

VIDEO

Tko će više blokirati državu: koronavirus ili HDZ?

Dok se pojačavaju mjere obrane od pandemije, najavljuje se zatvaranje vrtića i škola, poslodavci traže način kako da zaposlenike sačuvaju od zaraze, a strah od virusa paralizira društvo, država je blokirana dok ne završe unutarstranački izbori u HDZ-u.

Dugačka je lista tema i obaveza, zakona i imenovanja koja čekaju da se završi postupak izbora u vladajućoj stranci, pa da država može nastaviti funkcionirati. Od izbora novog glavnog državnog odvjetnika, preko važnog dnevnog reda Hrvatskog sabora, pa do sudbine koalicijskih partnera, sve je na čekanju dok HDZ ne odluči hoće li okrenuti udesno ili ulijevo.

Odavno je poznato da HDZ drži Hrvatsku u rukama, sada vidimo kako HDZ blokira državu.

Jer, Plenković ne želi stranku u kampanji izlagati potencijalnijm sukobima i raskolima u parlamentu. A danas Gordan Jandroković "s velikom rezervom" najavljuje mogućnost odgode nedjeljnih izbora u HDZ-u zbog koronavirusa. 

Nakon čega bi se ova blokada države nastavila.

Tko koga blokira?

I tako, umjesto da državu blokira koronavirus, blokira ju HDZ, da bi onda korona blokirala i HDZ. Koji je odgodio zadnje predizborne skupove - doduše, ne i Opcija za promjene koja to naziva "druženjima"  - nakon što je uveo mjere predostrožnosti na skupovima, raspodjeljujući članove da sjede odvojeno na tribinama.

Ali zato djeca u školama uredno sjede jedna pored druge.

HDZ je uvijek više mislio na sebe, nego na društvo.

Teorije zavjere

I jasno, nije trebalo dugo da se u javnost probiju glasine o tome kako Plenkovićeva vlada namjerno umanjuje razmjere širenja koronavirusa u Hrvatskoj dok ne završe izbori u HDZ-u, kako bi aktualni šef stranke zadržao vlast, da bi se nakon toga otkrili pravi razmjeri zaraze.

Kako vidimo, kad je HDZ u pitanju teorija zavjere nikada nije manjkalo.

Uglavnom, ovime se još jednom potvrđuje zaključak kako su unutarstranački izbori u HDZ-u najvažniji politički, pa i društveni događaj u državi.

Zadržavamo dah

O njima ovisi stanje u pravosuđu, sudbina gradonačelnika Zagreba, koalicijski odnosi i termin parlamentarnih izbora, od toga ovisi ideološki smjer u kojem će ići država, kao i sudbina oporbenih stranaka.

Ako pobijedi desnica, SDP ima platformu za kampanju. Ako pobijedi Plenković, svi će drečati o Velikoj koaliciji.

Koronavirus nam donosi recesiju, gospodarsku krizu, nesigurnost i frustraciju, otprilike kao i HDZ.

Svi zadržavamo dah, i to doslovno, zbog koronavirusa, a država zadržava dah dok ne vidi ishod unutarstranačkih izbora u HDZ-u.

Jer, korona će doći i proći, a HDZ će ostati. 

S Hrvatskom u svojim rukama. 

Ostale kolumne Tomislava Klauškog pogledajte ovdje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 95
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno