Obavijesti

Kolumne

Komentari 14

Predsjednik s karakterom nije više obećanje, nego - prijetnja

Predsjednik s karakterom nije više obećanje, nego - prijetnja
1

Milanović je svojim napadom i uvredama od Dalije Orešković i Marijane Puljak napravio žrtve i zvijezde. Kao što je to učinio i s mnogim svojim protivnicima u prošlosti, kao što je i pokopao mnoge svoje saveznike.

VIDEO

Vjerojatno nitko ne bi obratio pažnju na mali, po nekima "pernarovski" igrokaz koji su Marijana Puljak i Dalija Orešković izvele prije par dana, nalijepivši tablu "Ured predsjednika Republike Hrvatske" na onaj notorni klub u Slovenskoj 9.

Da nije bilo Zorana Milanovića.

On je dao važnost tom događaju, a naročito njezinim akterima, upustivši se u prepucavanje i osobno vrijeđanje s friško izabranim saborskim zastupnicama koje tek grade svoju reputaciju u visokoj politici. Pritom nije samo svojim seksističkim i omalovažavajućim izjavama od njih napravio žrtve, nego i pretvorio u zvijezde.

One su na zubu predsjedniku države. To je velika stvar. Puno veća od neke table na fasadi.

To je Milanovićeva stara boljka koje se očito nikada neće riješiti, koliko god se hvalio da se promijenio ili napredovao. 

Živi mrtvaci

Opet se vidi da nije propao onaj na koga se Milanović namjerio. Od protivnika radi zvijezde, oživljava političke mrtvace, promovira marginalce, afirmira provokatore...

Popisu nema kraja: od Ruže Tomašić koju je rat s tadašnjim premijerom Milanovićem napravio zvijezdom prvih europskih izbora, preko Milana Bandića koji je pobjeđivao dok ga je Milanović rušio, preko IDS-a koji je upravo u ratu s Milanovićem učvrstio svoju prevlast u Istri, preko Aleksandre Kolarić koju je od obične članice stranke lansirao u nacionalnu ikonu, preko Mirele Holy koju je izbacio iz stranke i pretvorio u političku lidericu, pa evo do Orešković i Puljak koju je pretvorio u "Thelmu i Louise" hrvatske političke scene.

To je taj slavni Milanovićev "zlatni dodir".

HDZ-ovcima diže rejting

Da ne govorimo o HDZ-u, njegovim ministrima i naročito predsjednicima koji na čarkama s Milanovićem dižu rejting. Ili im on svojim tragično tempiranim eskapadama pomaže da skrenu pažnju s merituma afere, kao sada s Janafom.

U isto vrijeme, Milanović svoje saveznike, partnere, sljedbenike i istomišljenike kompromitira ili ugrožava. Recimo, SDP koji je doveo samo do jedne pobjede na izborima, pa ostavio u dugovima i rasulu. Ili Ivu Josipovića koji ga je molio da mu se makne iz predsjedničke kampanje. 

Ili sve one ljevičare, liberale, sindikate, udruge i političke saveznike koje gura od sebe, nervira, provocira i prisiljava da začepe nos kad glasaju za njega.

I Dalija Orešković i Marijana Puljak mogle bi dijeliti s Milanovićem biračko tijelo, pa i mnoge ideloške i svjetonazorske teme. Ali eto, i s njima je sada u ratu.

Nema talenta

Sve pobrojano i u proteklih petnaestak godina stoput prožvakano ne može se pripisati samo Milanovićevu karakteru, već i političkom talentu, mudrosti, taktiziranju, slušanju savjeta, nekad i zdravom razumu. Znati kad treba staviti točku, a kad otvoriti slavinu.

Točku stavi pred hadezeovcima, slavinu otvori pred ženama.

Mnogi će Milanovića hvaliti kao talentiranog političara kojemu karakter smeta u postizanju boljeg uspjeha. No u svjetlu posljednjih događaja i naročito izjava doista se treba zapitati je li taj zloglasni Milanovićev karakter uzeo njegov politički talent kao taoca, svezao ga lancima i bacio u tamnicu.

U tom slučaju ona sintagma Predsjednik s karakterom ne zvuči kao reklama, već kao presuda. Ne samo Milanoviću, nego i njegovim biračima. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu