Obavijesti

Kolumne

Komentari 27

Sigurno je sigurno: 'Kauboji' izolirani, navijači u Temišvaru

Hrvatska je na vrhu vršačkog brijega, u zasebnom hotelu. Sve ostale reprezentacije su u drugom hotelu. Navijači smješteni su Temišvaru. Nereda ne bi trebalo biti...

VIDEO

Hrvatsku novinarsku delegaciju Vršac je dočekao u novom odijelu. Bijelom, zimskom.

- Ne znam što je ovo danas, dosad nije bilo snijega ni u tragovima, stalno šest, sedam stupnjeva... - kaže nam naš domaćin u gradu od 35.000 stanovnika na granici s Rumunjskom.

Dosad ga nije ga bilo, ali u nedjelju navečer odlučio je preuzeti naslovnu rolu. Vršac je dobio bijelu nijansu, toga u zagrebačkom "zimskom proljeću" dosad nismo mogli vidjeti. No ovo je krajnji istok Vojvodine, kažu da su temperature često niske, a vjetar je opak kad krene. Još bi nam samo nedostajalo na početku rukometne turneje po Srbiji... U kojoj nas očekuje, uvjereni smo, još i Novi Sad, a možda i Beograd. Vidimo li Beograd, i hrvatska reprezentacija vidjet će polufinale. A to je želja, cilj, osnovna ideja...

Kroz Novsku i Slavonski Brod, pa preko Bajakova i Beograda, Vršac se ukazao nakon pet sati vožnje. Usput se izredalo gomila sela, skromnih, naizgled pomalo zapuštenih, sličnih slavonskima u godinama iza rata. Dakle, od prije desetak, petnaest godina... Ovdje Yugo nije nikakva relikvija, ovdje je to jedan od najčešćih automobila na cestama. Stojadin također, i to se može vidjeti na cesti, u punom gasu, kako juri 80, 90. Dobar dio građevina je zapušten, izgleda kao ostatak iz nekog prošlog vremena, kad je bilo bolje, ljepše i lakše živjeti. Ne, Srbija doista ne uživa u raskoši.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Osim, barem donekle, u Vršcu.

- Realno, Vršac je jedan od najrazvijenijih gradova u Srbiji - predstavlja nam grad naš domaćin.

Tako nekako i izgleda. Moderno, s puno svjetla, pozitive, naizgled zaista uspješno. Hemofarm je tu glavni, farmaceutska industrija zapošljava gotovo tisuću ljudi, a jaka je i prehrambena industrija. Ljudi imaju posla, rade i uživaju koliko mogu, a ponekad se mogu okrenuti i sportu. Košarkaši su solidni, rukometaši loši, ali Millenium Centar, dvorana u Vršcu, najljepša je nakon beogradske Arene. Tako barem kažu. Izgleda doista odlično, možda čak i predobro za grad ovakvih gabarita. U njoj će Balić, Vori, Duvnjak i društvo loviti bodove za drugi krug, krčiti put prema toliko željenom polufinalu.

- Igra li Balić? - zanima sve u Vršcu, čak se i volonteri u organizaciji raspituju o njegovu stanju.

A Ivano ko Ivano, ozlijeđen i načet, no navodno u puno boljem stanju nego što se misli. Kažu da je prepona sve bolje, da trenira normalno, a to znači i da će večeras protiv Islanda vjerojatno igrati. Barem onoliko koliko bude potrebno. Goluža ga je prijavio za prvi krug, prijavio je svih 16 igrača, i sad se samo čeka koja će dvojica ostati izvan zapisnika. Bičanić i Ninčević, zaključili smo u razgovoru s kolegama, najveći kandidati.

Hrvatska je na vrhu vršačkog brijega, u zasebnom hotelu. Sve ostale reprezentacije su u drugom hotelu. Međutim, tako nije ni zbog kakvih sigurnosnih razloga, već zbog - abecede.

- Hrvatska, zapravo Croatia, bila je prva po abecedi u skupini, pa smo je stavili u taj hotel. Nema tu ni govora o privilegiranosti naših susjeda - objašnjava mladić iz organizacije.

Hrvatski navijači smješteni su preko granice, u 70-ak kilometara udaljenom Temišvaru, iz kojeg će dolaziti na utakmice. No nereda ne bi trebalo biti.

- Ma ne, Vršac je miran grad. Ovdje dolaze i košarkaši Zagreba, Cibone, Cedevite... I nikad se ništa nije dogodilo - priča nam policajac na ulici, jedan od nekoliko desetaka raspoređenih po cijelom Vršcu.

Djeluje neobično, kao da se nečega boje...

- Ničega se ne bojimo, to je standardna procedura u vrijeme važnih događaja. Trebalo nas je biti i više, ali iz Beograda su reducirali broj policajaca - dodaje policajac, koji pamti i puno "ozbiljnije" gaže:

- Kad je 2005. godine ovdje bilo Europsko prvenstvo u košarci, osiguranje je bilo puno veće. Ipak su tu bile NBA zvijezde, Dirk Nowiztki i društvo. Ovo sad je ništa...

OK, nama odgovara. A kad je već tako, najbolje je otići na Nikšićko.

Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'
'BRAK NA PRVU'

Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'

Filip i Tamara prvo su gledali kako on govori da se ne bi okrenuo za djevojkom kao što je Tamara jer nije njegov rang