Obavijesti

Kolumne

Komentari 24

Zbog piercinga jezika stradat će zubi, a česte su i infekcije

Odluke o piercingu trebaju biti promišljene, a bolje ga nemojte stavljati na moru jer ste tada daleko od stomatologa a može doći do povlačenja mesa i oštećenja zuba

VIDEO

Dugogodišnja stomatologinja Vesna Barac Furtinger u svojoj kolumni "Čuvaj zube, skupi su" svakoga tjedna otkrivat će nam manje poznate stvari o kvarenju zuba, hitnim situacijama i brojnim drugim zanimljivim temama. Imate li pitanja za stomatologinju, šaljite ih na mail lifestyle@24sata.hr. U ovoj kolumni otkriva ono što trebate znati o piercingu jezika i posljedicama koje on ima na oralnu higijenu.

 Pomalo završava i Olimpijada. Sada više uistinu nemamo razloga za izležavanje pred televizorom i vrijeme je za uhvatiti svoj dio godišnjeg odmora. Ma koliko razmišljali o aktivnom odmoru, raznim aktivnostima kojima ćemo ispuniti vrijeme, većina nas ipak najradije završi na nekoj jadranskoj plaži, s knjigom ili bez nje. I dok poluspavamo na suncu, neopterećeni nezdravim suncem, ispod spuštenih kapaka razmišljamo o nekim potezima kojima ćemo nešto promijeniti u svom životu. Ponekad je to samo frizura, ponekad boja kose, no nerijetko nas privuku tetovaže, ili nešto što ja držim jezivim, piercing.

U svakom malo većem turističkom mjestu postoji i salon za tetovažu i pirsanje, nije preskupo i lako ćemo odlučiti ući i učiniti tu tako željenu promjenu. Najčešće na jeziku, najmanje se vidi. No ne zaboravite da će čitav tjedan vašeg godišnjeg obilježiti nateknut jezik i otežan govor.Nerijetko će nastradati i poneki zub, stalno udaran piercom, može puknuti. A kada se vratite kući i odjurite svom stomatologu, prvo će vas upitati:"Što vam je to trebalo".

I zato, ne prepuštajte se ljetnim odlukama koje vam itekako mogu štetiti, jer ako ste izmakli infekciji, ovaj nam zahvat itekako može stvarati naknadne poteškoće, od stalnog oštećivanja zuba povlačenja zubnog mesa, infekcija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

I zato, za sve one koji imaju potrebu napraviti takvu vrst zahvata, radije istetovirajte neki cvjetić ili ribicu, može biti zgodno, samo pazite da se ne udebljate, jer će tratinčica postati gerber, a ribica morski pas.


Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'
'BRAK NA PRVU'

Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'

Filip i Tamara prvo su gledali kako on govori da se ne bi okrenuo za djevojkom kao što je Tamara jer nije njegov rang