Obavijesti

Kolumne

Komentari 152

Zoki Milanović sada sam brani Alamo. Na očaj žitelja Alama...

Zoki Milanović sada sam brani Alamo. Na očaj žitelja Alama...
1

Birači ljevice zbijaju redove oko premijera kao zadnje linije obrane protiv Karamarka i Kolinde i njezine družine. Možda je užasan, ali je manji užas od onoga što dolazi.

VIDEO

Dakle, Zoran Milanović je ostao sam braniti Alamo.

Jadni žitelji Alama.

Nažalost, oni trenutno nemaju drugog izbora nego zbiti redove oko premijera i predsjednika SDP-a i podržati ga kao zadnju liniju obrane protiv nadirućeg Tomislava Karamarka i Kolinde Grabar Kitarović, praćene uzvanika s njezine inauguracije.

Jest da je užasan, ali je ipak manji užas od onoga što dolazi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Zašto pomažu Zoki?

I tako, još se nisu stišale reakcije na izjavu Drage Prgometa kako Karamarko svojom radikalnom retorikom pomaže Milanoviću da ostane na vlasti, a predsjednica Kitarović već je svojim trapavim zahtjevom za premijerovom ostavkom samo dodatno učvrstila njegov rejting.

"Paradoksalno je što se predsjednica okomila na premijera i time pomaže predsjedniku SDP-a u predizbornoj kampanji", komentirao je sinoć profesor Žarko Puhovski.

Paradoksalno i zato što je HDZ procvjetao unazad par godina upravo zahvaljujući Zoranu Milanoviću i njegovoj politici.

Uzdigao se iz mrtvih, dobivao izbore, jačao rejting obračunima s nepopularnim premijerom, parazitirao na njegovim gafovima i aferama, ali i na unutarstranačkim obračunima u SDP-u, a da se i ne govori o tome da se taj isti HDZ, nepravomoćno osuđen zbog crnih fondova, ponovno nametnuo kao alternativa nesposobnoj Milanovićevoj vladi.

U političkim krugovima ukorijenila se izreka da nije još izgubio onaj tko je udario na Milanovića.

Sve dok se nije pojavila Kolinda Grabar Kitarović.

Zbijaju se redovi

Ustvari, HDZ je toliko dobro živio na račun Milanovića, najnepopularnijeg političara na čelu najnepopularnije Vlade, da se u nekim trenucima činilo kako bi oni dali sve samo da ostane što dulje na čelu SDP-a.

Međutim, ne ako se oko njega počnu zbijaju redovi.

Ne ako Karamarko i Kolinda, zajedno s društvancem u svečanoj loži Markova trga, toliko zastraše i zgade ljevičarske birače da se oni odluče grupirati oko, istina nesposobnog, bahatog, lijenog i omraženog, ali zato jedinog političara koji trenutno predstavlja branu povratku desnice na vlast.

Sad kad je ispratio Ivu Josipovića s Pantovčaka.

I ne samo to. Ovakva Kolindina i Karamarkova politika istovremeno ubija i Milanovićevu opoziciju u samom SDP-u. U ovom, takoreći, izvanrednom stanju kad svi panično viču "Karamarko ante portas", bilo kakav otpor Milanoviću tumačio bi se kao izdaja i petokolonaštvo. 

U najmanju ruku, kao kontraproduktivno ponašanje.

Vraća se kao bumerang

Tako da HDZ i Kolinda Grabar Kitarović (ako je nju uopće potrebno zasebno navoditi) ne samo da učvršćuju Milanovića na čelu Vlade, već i na čelu stranke.

A ono što se dosad pokazivalo kao pobjedonosna strategija, baciti sve karte na Zokija i ubirati plodove, sada se počelo vraćati kao bumerang. 

Od čovjeka koji je bio omražen u samoj stranci, ali i među svojim biračima, napravili su Davy Crocketta. Junaka i heroja na braniku slobode i demokracije.

Pa ako se tako nastavi do izbora, Milanović možda čak i preživi na mjestu premijera, što bi možda značilo da se njegov dio hrvatskog društva privremeno spasio onog Kolindina i Karamarkova dijela, ali se Hrvatska svejedno nije spasila lošeg premijera.

Jer, ako je Milanović zaštitnik Alama, onda nije zgorega podsjetiti da je Alamo na kraju pao.

Tomislava Klauškog pratite i na Facebooku

Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 152
VIDEO

Sramota Pridea: Napadati HDZ zbog korupcije nekih je OK. Ali nije OK napadati ih zbog intime
KOLUMNA DADE MILASA

Sramota Pridea: Napadati HDZ zbog korupcije nekih je OK. Ali nije OK napadati ih zbog intime

Plus+ Teško se oteti dojmu da su profesionalni LGBT aktivisti ovim potezom samo dali nove ideje mračnim kvazi-katoličkim aktivistima da i oni slože nekakve svoje liste javnih homoseksualaca s pozivima na ostracizam

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle
Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković