Obavijesti

Sport

Komentari 11

Cedevita ostala nadomak čuda kod Fenera: Možemo sa svima

Cedevita ostala nadomak čuda kod Fenera: Možemo sa svima
1

Košarkaši Cedevite dugo su držali otpor kod Fenerbahçea, ali su naposljetku ipak posrnuli kod turskog velikana 86-73 i upisali 3. poraz u skupini E Topa 16 Eurolige

VIDEO

Nakon 30 minuta košarke u Ülker Sports Areni u Istanbulu na pomolu je bilo novo hrvatsko sportsko čudo. Cedevita je kod Fenerbahçea zaostajala samo pola koša, imala je i minus šest dvije minute prije kraja, ali više od toga ipak nije išlo.

Najbolja momčad skupine E Topa 16 Eurolige pobijedila je hrvatskog prvaka 13 poena razlike, 86-73, i nastavila savršen učinak petom pobjedom u petom kolu. Cedevita ostaje na dvije pobjede uoči nastavka nadmetanja za ulazak u četvrtfinale i domaće utakmice protiv Panathinaikosa sljedeći četvrtak.

Odlično je hrvatski predstavnik ušao u utakmicu. Nakon startne prednosti 3-0, imao je i 8-3 nakon nove trice, ali onda se Fener razbudio i serijom 18-0 otišao na ogromnih 25-8. Cedevita je do prvog predaha smanjila na 27-12, a onda u drugoj četvrtini još malo digla igru i serijom 9-0 sredinom dionice došla na minus sedam, razliku koju je imala i nakon prvog poluvremena.

Izabranicima Veljka Mršića otvorila se šansa da se sasvim približe turskom sastavu u trećoj četvrtini, što su i iskoristili. Bilan, Walker, White i Pullen vukli su Zagrepčane senzacionalnih minus jedan (62-61) nakon treće četvrtine. Šteta da ona nije malo duže trajala...

Dugo se lomila utakmica u zadnjih deset minuta, Fener je bježao na deset, Cedevita se vraćala na pet, šest poena minusa, ali dvije minute prije kraja, kad su došli na 79-73, gosti se nisu uspjeli obraniti i finalnom serijom 9-0 Fenerbahçe je otišao na konačnih 86-73.

Najefikasniji strijelci kod Cedevite bili su James White i Miro Bilan s 13 koševa. Jacob Pullen dodao je 12, a , a Henry Walker 11. Kod domaćih se najviše istaknuo talijanski reprezentativac Luigi Datome s 19 poena, Ekpe Udoh zabio je samo dva manje, a Jan Veselý 12.

Mršić: Bilo je dobrih stvari

- Drugu i treću četvrtinu odigrali smo stvarno dobro. U prvu četvrtinu ušli smo s previše respekta prema Feneru, što je i normalno jer je to momčad koja je bez poraza i jedna su od najboljih u Europi. Poslije, kad smo se malo opustili, vidjeli smo da možemo igrati dobro, no definitivno još nismo na njihovom nivou - rekao je trener Cedevite Veljko Mršić i dodao:

- Oni su fizički puno jači, s puno više atleticizma i tu smo imali dosta problema. Bez obzira na to što je utakmica bila u egalu do pet minuta do kraja, ta se velika razlika vidjela u valorizaciji, što je odraz fizičke snage njihovih igrača. Bilo je jako dobrih stvari na kojima trebamo raditi da traju čim duže, a obrambene stvari s početka prve i zadnje četvrtine trebamo popraviti.

Bilan: Pokazali smo da nismo slučajno u Topu 16

- Mislim da smo velikim dijelom utakmice dosta dobro izgledali na parketu. Na početku smo im dozvolili da se prelagano odvoje. Stvarno su sve pogodili u prvoj četvrtini, napravili su odmah veliku prednost i bilo se teško vraćati. Uspjeli smo doći u egal, no protiv ove momčadi jako je teško igrati i na kraju je isplivala njihova kvaliteta - izjavio je Miro Bilan.

- Stvarno smo dali sve od sebe. Borili smo se, pokazali smo da nismo u Topu 16 slučajno i nadam se da u Zagrebu možemo odigrati još bolju utakmicu. Vidjeli smo da možemo igrati i s najboljom ekipom u skupini, tako da nam je to put i za ove druge, pod navodnike, slabije ekipe. Kad smo maksimalno koncentrirani i kad smo tim, mislim da onda možemo igrati sa svima - poručio je jedan od najboljih pojedinaca Cedevite u Istanbulu.

Euroliga, Top 16, skupina E, 5. kolo:

  • Fenerbahçe - Cedevita 86-73 (27-12, 13-21, 22-28, 24-12)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici koji se igra večeras od 19.30 sati. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti